Rusijoje už valstybės išdavystę sulaikyta JAV ir Rusijos pilietė

Rusijos valstybinė žiniasklaida paskelbė informaciją, kad saugumo tarnyba FSB antradienį pranešė sulaikiusi JAV ir Rusijos pilietybę turinčią moterį, kuri įtariama valstybės išdavyste ir tuo, kad rinko pinigus Ukrainos kariuomenei.

Rusijos vėliava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos vėliava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2024, 11:05 AM, atnaujinta Feb 20, 2024, 11:07 AM

Vidurio Uralo Jekaterinburgo miesto FSB pranešė „nutraukusi neteisėtą veiklą“, kuria užsiiminėjo dvigubą pilietybę turinti viena 33-erių Los Andželo gyventoja, ir moterį sulaikiusi.

Teigiama, kad moteris, kurios tapatybė nenurodoma, „aktyviai rinko lėšas... kurios po to būdavo naudojamos pirkti taktines medicinos priemones, įrangą, naikinimo priemones ir amuniciją Ukrainos ginkluotosioms pareigoms“, – cituodamos FSB pareiškimą pranešė Rusijos naujienų agentūros.

„RIA Novosti“ paskelbė FSB vaizdo įrašą, kuriama matyti veidus prisidengę pareigūnai, vedantys baltos spalvos paltą ir akis dengiančią baltą kepurę dėvinčią moterį surakintomis rankomis.

Naujienų agentūros pranešė, kad, FSB teigimu, būdama Jungtinėse Valstijose ji veikė „prieš mūsų šalies interesus“ ir rėmė Ukrainos kariuomenę.

Už valstybės išdavystę Rusijoje gali būti skiriama iki 20 metų kalėjimo bausmė.

Šiuo metu Rusijoje kali keletas JAV piliečių, tarp kurių – pernai sulaikytas leidinio „Wall Street Journal“ žurnalistas Evanas Gershkovichius, kuriam pareikšti kaltinimai dėl šnipinėjimo. Ir jis, ir jo darbdaviai, ir JAV vyriausybė šiuos kaltinimus neigia.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra pareiškęs norįs tartis dėl galimybės mainais į Rusijoje sulaikytus JAV piliečius paleisti užsienyje kalinčius rusus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.