Socialinis tinklas „X“ po 50 minučių pertraukos atblokavo J. Navalnajos paskyrą

Socialinis tinklas „X“ antradienį buvo trumpam užblokavęs Julijos Navalnajos paskyrą, praėjus vos dienai po jos sukūrimo ir keturioms dienoms po J. Navalnajos vyro, Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirties.

J. Navalnaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
J. Navalnaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-20 15:32, atnaujinta 2024-02-20 16:23

Pirmadienį J. Navalnaja, daugelį metų teigusi, kad nelaiko savęs politine veikėja, vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo „X“, buvusiame tviteryje, pažadėjo tęsti savo vyro darbą ir pareiškė, kad jį nužudė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Paskyros @Yulia_Navalnaya puslapis vėl buvo prieinamas praėjus maždaug 50 minučių po to, kai buvo sustabdytas be jokio paaiškinimo. Paskyroje buvo pateikta nuoroda į svetainės naudojimo taisykles, tačiau nenurodyta konkreti paskyros suspendavimo priežastis.

Taisyklėse teigiama, kad paskyros gali būti suspenduotos dėl įvairių priežasčių – nuo saugumo ir privatumo problemų, pavyzdžiui, neapykantos kalbos ar dalijimosi privačia informacija, iki autentiškumo ir patikros, pavyzdžiui, apsimetinėjimo kitais asmenimis internete.

J. Navalnaja paskyrą sukūrė pirmadienį. Keli svarbiausi A. Navalno padėjėjai ir oficialios paskyros patvirtino, kad tai tikra jos paskyra.

Pirmadienį ji platformoje paskelbė emocingą vaizdo kreipimąsi, kuriame kaltino V. Putiną nužudžius A. Navalną ir ragino rusus prisijungti prie jos kovoje prieš Kremlių.

Likus kelioms valandoms iki sustabdymo ji taip pat paskelbė piktą atsaką Kremliaus atstovui spaudai Dmitrijui Peskovui po to, kai jis žurnalistams pareiškė, kad jos kaltinimai dėl V. Putino dalyvavimo nužudant jos vyrą yra „vulgarūs ir nepagrįsti“.

J. Navalnaja atsakė, kad jai į D. Peskovo žodžius „nusispjauti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.