ES šalys oficialiai patvirtino naujas sankcijas Rusijai

Europos Sąjungos (ES) šalys oficialiai patvirtino naujas sankcijas Rusijai. Baudžiamosios priemonės pritaikytos 106 asmenims ir 88 subjektams, „atsakingiems už veiksmus, kurie kenkia arba kelia grėsmę Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenitetui ir nepriklausomybei“, – teigiama penktadienį paskelbtame ES Komisijos ir ES valstybių narių pareiškime. Tarp jų, pavyzdžiui, yra asmenys, susiję su Šiaurės Korėjos ginklų tiekimu Rusijai, taip pat Šiaurės Korėjos gynybos ministras.

ES sankcijos Rusijai.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
ES sankcijos Rusijai.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 1:53 PM, atnaujinta Feb 23, 2024, 1:55 PM

Sankcijos reiškia, kad įšaldomas sankcionuojamų asmenų turtas, su jais negalima vykdyti verslo sandorių, jiems draudžiama atvykti į ES.

Be to, sankcijos įvedamos dar virtinei įmonių, prisidedančių prie Rusijos karinio ir technologinio stiprinimo ar jos gynybos ir saugumo sektoriaus plėtros. ES šalys negalės parduoti joms karinės paskirties prekių ir technologijų. Kai kurių šių bendrovių būstinės įsikūrusios trečiosiose šalyse, pavyzdžiui, Indijoje, Kinijoje ir Turkijoje. Taip pat numatyti tolesni prekių, kurias Rusija gali naudoti dronų gamybai, eksporto ribojimai.

Naujų plačių ekonominių sankcijų šiame pakete nėra.

Prieš tai priimtame baudžiamųjų priemonių pakete, be kita ko, buvo įvestas draudimas importuoti deimantus ir deimantinius papuošalus iš Rusijos į ES. Jau seniai galioja plataus masto draudimas importuoti žalią naftą, anglis plieną, auksą ir prabangos prekes, taip pat baudžiamosios priemonės bankams ir finansų įstaigoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.