Nufilmavo efektingą Ukrainos ataką: kaip dronas sunaikino rusų tanką T-90

​Ukrainos kariškiai sunaikino naujausią Rusijos tanką T-90, naudodami bepilotį droną. Tai teigiama Vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnybos „Telegram“ paskelbtame pranešime.

Sunaikino Rusijos tanką T-90.<br>lrytas.lt koliažas.
Sunaikino Rusijos tanką T-90.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2024, 9:16 AM, atnaujinta Mar 1, 2024, 9:18 AM

Spaudos tarnyba teigė, kad amžinai galima stebėti tris dalykus: kaip dega ugnis, kaip teka vanduo ir kaip patrulinės policijos padalinys „Predator“, naudodamas FPV dronus, sunaikina brangų rusų tanką T-90.

Generalinio štabo duomenimis, Ukrainos ginkluotosios pajėgos per visą karą sunaikino 6 610 Rusijos tankų, o per pastarąją parą – 17.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, vasario 17-osios rytą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų daliniai šalies rytuose sunaikino du Rusijos naikintuvus Su-34 ir vieną naikintuvą Su-35. Šie lėktuvai mėtė valdomąsias aviacines bombas ant Ukrainos karių pozicijų.

Vasario 19 d. rytuose Ukrainos gynėjai numušė dar du priešo lėktuvus. Ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Oleksandro Syrskio duomenimis, buvo pataikyta į naikintuvą-bombonešį Su-34 ir naikintuvą-bombonešį Su-35S, kurie valdomosiomis aviacinėmis bombomis atakavo Ukrainos karių pozicijas.

Vasario 21 d. Oro pajėgos numušė priešo naikintuvą Su-34.

Vasario 23 d. Ukrainos gynybos pajėgos pranešė numušusios tolimojo radiolokacinio stebėjimo ir valdymo lėktuvą A-50. Jį numušė zenitinių raketų kompleksas S-200. Tai jau trečias Rusijos prarastas lėktuvas A-50. Anksčiau analogišką lėktuvą Baltarusijos partizanai išvedė iš rikiuotės Mačiuliškių aviacijos bazėje 2023 metų vasarį, o 2024 metų sausio 14 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgos numušė lėktuvus A-50 ir Il-22.

Parengta pagal nv.ua inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.