Žiniasklaida: Kinija ignoruoja Ukrainos diplomatus

Kinija pasiuntė aukšto rango diplomatą į Kyjivą ieškoti būdų, kaip politinėmis priemonėmis sureguliuoti Rusijos karo prieš Ukrainą sukeltą krizę, tačiau pačiame Pekine, kaip atrodo, Ukrainos diplomatai nesulaukia jokio dėmesio, rašo „Bloomberg“, kuria remiasi UNIAN.

Kinija ir Ukraina.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Kinija ir Ukraina.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2024, 4:01 PM, atnaujinta Mar 5, 2024, 4:03 PM

Kinijos specialusis pasiuntinys Eurazijos reikalams Li Hui pradėjo diplomatinę misiją konfliktui sureguliuoti, kurios metu jis lankysis Rusijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir Belgijoje. Tačiau Pekino veikla užsienyje „labai skiriasi nuo jo veiksmų šalyje“, pažymi agentūra.

Ukrainos ambasadoriui Pavlo Riabikinui pavyko surengti tik kelis susitikimus nuo praėjusios vasaros, kai jis atvyko į Kinijos sostinę, nors atitinkami prašymai buvo nusiųsti beveik 40 įvairių ministerijų ir savivaldybių. O Rusijos ambasadorius Igoris Morgulovas apibūdina Rusijos ir Kinijos santykius kaip „labai vaisingus“: per praėjusius metus jo ambasada surengė dvidešimt septynis Rusijos oficialių asmenų, taip pat ir valstybės vadovo, vizitus į Kiniją.

Pasak paties Pekino, „ryšio kanalai tarp Kinijos ir Ukrainos veikia nekliudomai“. Savo ruožtu Ukrainos ambasada Pekine neatsakė į agentūros laišką, kuriame prašoma pakomentuoti situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.