J. Bidenas pakvietė A. Navalno našlę į JAV Kongresą klausytis jo metinio pranešimo

JAV prezidentas Joe Bidenas pakvietė kalėjime mirusio Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno našlę į JAV Kongresą, kur jis ketvirtadienį skaitys metinį pranešimą. J. Bidenas asmeniškai pakvietė Juliją Navalnają, kai susitiko su ja praėjus kelioms dienoms po A. Navalno mirties, žurnalistams Vašingtone sakė Baltųjų rūmų atstovė Karine Jean-Pierre. Tiesa, J. Navalnaja esą negalės pasinaudoti kvietimu.

J. Bidenas pakvietė A. Navalno našlę į JAV Kongresą klausytis jo metinio pranešimo.<br>EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
J. Bidenas pakvietė A. Navalno našlę į JAV Kongresą klausytis jo metinio pranešimo.<br>EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-06 12:27

Rusija bus viena pagrindinių J. Bideno metinio pranešimo temų. Baltieji rūmai kiekvienais metais kviečia piliečius ir asmenybes, kurios kaip nors simbolizuoja prezidento metinio pranešimo prioritetus. Jie, prezidentui abiejuose Kongreso rūmuose skaitant metinį pranešimą, sėdi šalia pirmosios ponios.

Tarp Baltųjų rūmų svečių šiais metais bus Kate Cox. Po to, kai teismas uždraudė jai atlikti abortą, moteris buvo priversta gyvybei pavojingą nėštumą nutraukti kitoje valstijoje.

Teisė į abortus yra viena pagrindinių J. Bideno rinkimų kampanijos temų. Tikėtinas jo konkurentas lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose Donaldas Trumpas gyrėsi, kad per pirmąjį prezidentavimą jo paskirti Aukščiausiojo teismo teisėjai sudarė galimybes panaikinti nuo 1973 m. visoje šalyje galiojusią teisę į abortus.

Respublikonų daugumos Atstovų Rūmuose vadovas Mike‘as Johnsonas pakvietė Rusijoje kalinamo JAV žurnalisto Evano Gershkovicho tėvus. M. Johnsonas, kuriam tenka atsakomybė dėl JAV karinės paramos Ukrainai blokados Kongrese, pareiškė, kad jam garbė priimti Ellą Milman ir Mikhailą Gershkovichą. Kvietimas žurnalisto tėvams esą „atkreips dėmesį į neteisėtą jų sūnaus kalinimą“.

„The Wall Street Journal“ reporteris 2023 m. kovo pabaigoje buvo sulaikytas dėk kaltinimų šnipinėjimu ir nuo tada laikomas areštinėje Maskvoje. Žurnalistas ir jo darbdavys kaltinimus neigia. JAV vyriausybė jau seniai siekia jo išlaisvinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.