„United“ bendrovės lėktuvas kildamas San Franciske pametė ratą

Oro bendrovės „United Airlines“ lėktuvas „Boeing 777“ kildamas San Franciske pametė ratą. Orlaivis su 250 žmonių, turėjęs skristi į Japoniją, kiek vėliau be problemų nutūpė Los Andžele.

„United“ bendrovės lėktuvas kildamas San Franciske pametė ratą.<br>AP/Scanpix nuotr.
„United“ bendrovės lėktuvas kildamas San Franciske pametė ratą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-08 09:08, atnaujinta 2024-03-08 09:10

„United“ pabrėžė, kad keleiviniai lėktuvai yra suprojektuoti taip, kad galėtų nutūpti su ne visomis ar pažeistomis padangomis. „Boeing 777“ kiekvienoje pusėje po sparnais turi po šešis ratus. Nuo lėktuvo atitrūkęs ratas žemėje apgadino kelis automobilius, stovinčius aikštelėje prie oro uosto. „United“ pranešė, kad įmonė užmegs kontaktą su jų savininkais.

„Boeing“ šiuo metu yra labiau stebimi – sausio pradžioje praktiškai naujas lėktuvas „737–9 Max“ kildamas pametė fiuzeliažo fragmentą. Pirmieji tyrimai parodė, kad šiame fragmente trūko keturių tvirtinimo varžtų.

Problemų dėl padangų, kurioms nuolat tenka ekstremali apkrova, kartkartėmis pasitaiko įvairių gamintojų ir oro transporto bendrovių orlaiviuose. Pavyzdžiui, sausio mėnesį lėktuvas „Boeing 757“ pametė ratą prieš pat pakilimą Atlantoje, o vasario mėn. lėktuvui „Airbus A319“ teko leistis Brazilijoje be vienos padangos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?