Latvijos premjerė palygino Rusiją su nenuspėjamu alkoholiku

Rusija yra tarsi alkoholikas ar narkomanas, kurio elgesio niekada negalima numatyti, ir kaimyninės šalys turi tai suvokti. Kaip praneša „Ukrinform“, remdamasi portalu LSM, tai pareiškė Latvijos premjerė Evika Siliņa.

Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2024, 6:01 PM

„Mes gyvename šalia kaimyno, kuris, galima sakyti, yra savotiškas alkoholikas ar narkomanas ir kurio veiksmų negalime numatyti“, – pabrėžė Latvijos vyriausybės vadovė.

Anot jos, Latvija laikosi aiškaus plano stiprinti savo sienas su Rusija ir Baltarusija.

„Mes stiprinamės, kad mūsų gynybiniai pajėgumai būtų vienodi visose Baltijos šalyse. Šie vizualiniai pokyčiai iš esmės jau matomi ir šiais metais bus matomi dar labiau“, – pabrėžė premjerė.

Ji taip pat paragino Nacionalines ginkluotąsias pajėgas informuoti regioninę ir nacionalinę žiniasklaidą apie tai, kokie darbai bus atliekami prie rytinės šalies sienos, „nes ne visi skaito socialinius tinklus ar pranešimus spaudai“.

„Putinas kasmet kalba prieš tariamus „rinkimus“ ir mėgina gąsdinti aplinkines šalis“, – pažymėjo E. Siliņa.

Pasak jos, Latvijoje atkurta privalomoji karinė tarnyba, gerokai padidintas gynybos finansavimas, todėl „neturime pagrindo savęs kaltinti, kad nepakankamai darome“ savo saugumui ir gynybai stiprinti.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Latvijos gynybos ministras Andris Sprudas pareiškė, kad jo šalis prisijungs prie Čekijos iniciatyvos nupirkti Ukrainai 800 tūkst. artilerijos sviedinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.