Bulgarijoje siaučia migrantai: Sofijoje puldinėjami gyventojai, policija sulaikė 100 žmonių

Bulgarijos sostinėje Sofijoje dėl migrantų tvyro įtampa, policija sulaikė 100 žmonių.

Bulgarijos policija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Bulgarijos policija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2024, 4:39 PM, atnaujinta Mar 10, 2024, 4:42 PM

Gautomis žiniomis, keli incidentai įvyko centrinėje Vitošos gatvėje. Ten migrantų grupės puldinėjo jaunus vaikinus, išėjusius pasivaikščioti su savo draugėmis. Pažymima, jog užpulti paaugliai beveik neturėjo galimybių apsiginti, kadangi jėgos buvo nelygios.

Policija gavo pranešimų, kad miesto centre vakarais galima susidurti su didelėmis, po keliolika žmonių, užsieniečių grupėmis, užkabinėjančiomis praeivius. Incidentų padažnėjo, kai Austrija grąžino į Bulgariją nemažai migrantų, daugiausia jaunų ir stiprių vyrų, kurie atvyko į Europos Sąjungos teritoriją per Bulgariją ir buvo užregistruoti šioje šalyje.

Šių žmonių grąžinimas buvo sąlyga iš dalies panaikinti Bulgarijos priėmimo į Šengeno erdvę apribojimus. Informacija apie tokį susitarimą Bulgariją pasiekė per Austrijos valdžios institucijas. Vyriausybė Sofijoje ilgą laiką neigė tokio susitarimo faktą, bet vėliau buvo priversta jį pripažinti. Tačiau šiuo metu Bulgarijos valdžia neteikia informacijos, kiek migrantų, tarp kurių, opozicijos ir žiniasklaidos teigimu, yra už įvairius nusikaltimus teistų asmenų, grąžinta į šalį.

Duomenys apie besileidžiančius lėktuvus rodo, kad šie žmonės atvyksta ne tik iš Austrijos, bet ir iš Prancūzijos bei Vokietijos.

Pastarosiomis dienomis policija sustiprino kontrolę prie pabėgėlių centro Sofijoje, kuriame apgyvendinta dalis migrantų, taip pat patruliavimą gatvėse.

Sekmadienio vakarą prie Vidaus reikalų ministerijos planuojamas didelis protesto mitingas prieš migrantų antplūdį ir jų siuntimą iš Vakarų Europos į Bulgariją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.