B. Netanyahu: nė vienas „Hamas“ aukščiausių lyderių neišsisuks

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu dar kartą patvirtino ketinantis vesti šalį į „visišką pergalę“ kare prieš palestiniečių islamistų judėjimą „Hamas“ Gazos Ruože.

Izraelio vėliava.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Izraelio vėliava.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Izraelio karys Vakarų krante.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Izraelio karys Vakarų krante.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 11, 2024, 7:19 PM

„Esame pakeliui į visišką pergalę. Pakeliui į šią pergalę jau pašalinome Nr. 4 pagal svarbumą „Hamas“ lyderį. Artėjame prie Nr. 3, Nr. 2 ir Nr. 1“, – sakė jis pirmadienį paskelbtame vaizdo pranešime. „Mes juos visus pasieksime“, – pridūrė jis.

Ketvirtasis pagal svarbumą „Hamas“ hierarchijoje yra greičiausiai aukščiausio rango „Hamas“ pareigūnas Salehas al-Arouri, kuris sausio pradžioje žuvo per oro antskrydį Libano sostinėje Beirute. Tuo metu šis tikslingas nužudymas buvo priskirtas Izraeliui, kuris iki šiol to nekomentavo. Tokia B. Netanyahu vaizdo žinute Izraelis greičiausiai pirmą kartą pripažino atsakomybę už išpuolį.

S. Al-Arouri „Hamas“ grupuotėje buvo atsakingas už glaudžių ryšių palaikymą su proiraniška šiitų organizacija „Hezbollah“ Libane. Todėl jis taip pat buvo labai svarbus perkant ginklus islamistams Gazos Ruože.

B. Netanyahu komentarai pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai Izraelio žiniasklaida pranešė apie galimą trečiojo pagal rangą „Hamas“ pareigūno Gazos Ruože, Marwano Issa‘os, nužudymą.

Pranešime teigiama, kad šeštadienio vakarą Izraelio oro pajėgos bombardavo pastatą Nuseirato pabėgėlių stovykloje, kuriame tuo metu, kaip teigiama, buvo apsistojęs M. Issa. Izraelio pajėgos vis dar tiria, ar šis „Hamas“ lyderis iš tikrųjų buvo tarp antskrydžio aukų.

B. Netanyahu įvardijo „Hamas“ lyderį Gazos Ruože Yehya al-Sinwarą ir „al-Qassam“ brigadų vadovą Mohammedą Deifą kaip Nr. 1 ir Nr. 2 pagal svarbumą grupuotės lyderius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.