Balandį Indijoje prasidės parlamento rinkimai

Šeštadienį Indija paskelbė, kad šalies parlamento rinkimai parsidės balandžio mėnesį. Jų favoritu laikomas premjeras Narendra Modis, kuris sieks būti išrinktas trečiajai kadencijai, praneša AFP.

Indijos vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Indijos vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 1:41 PM

Balsavimo teisę Indijoje turės maždaug milijardas piliečių, o šešias savaites truksiantis rinkimų procesas bus didžiausias demokratinių teisių įgyvendinimo įvykis žmonijos istorijoje.

Indijos centrinė rinkimų komisija paskelbė, kad bus surengti septyni balsavimo etapai: pirmasis – balandžio 19 d., o paskutinysis – birželio 1 d. Rezultatai bus skaičiuojami vienu metu visoje šalyje birželio 4 d. ir turėtų būti paskelbti tą pačią dieną.

N. Modis, kuriam 73 metai, jau pradėjo neoficialią rinkimų kampaniją siekdamas dar vienos pergalės triuškinančiu skirtumu kaip 2014 ir 2019 m.

Visuomenės nuomonės apklausos retai skelbiamos Indijoje, tačiau „Pew“ apklausa pernai metais atskleidė, kad beveik 80 proc. Indijos gyventojų nuomonė apie premjerą yra teigiama.

Rinkimų teisę turi 970 mln. gyventojų. Indijoje veiks daugiau nei 1 mln. balsavimo vietų, o jose dirbs 15 mln. rinkimų stebėtojų ir organizatorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.