O. Scholzas sutinka, kad „Hamas“ turi būti sunaikinta

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas sutinka, kad organizacija „Hamas“ turi būti sunaikinta, Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pakartojo po susitikimo su O. Scholzu Jeruzalėje.

O. Scholzas.<br>EPA-ELTA nuotr.
O. Scholzas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2024, 7:55 PM

Nors Izraelis sutiko su O. Scholzu, kad humanitarinė pagalba ir toliau turi būti gausiai tiekiama sausuma, jūra ir oru, o Izraelis darys viską, ką gali, kad sumažintų aukų skaičių, „mes taip pat sutarėme, kad „Hamas“ turi būti likviduotas“, sekmadienį sakė B. Netanyahu.

„Nebus Gazos ateities, ateities taikai, ateities Izraeliui, jei mūsų genocidui pasiryžusi teroristinė organizacija „Hamas“ išliks nepakitusi, – sakė jis“, – jei ji išliks nepažeista, ji persigrupuos ir užkariaus Gazos ruožą ir kartos žudynes vėl, vėl ir vėl“.

O. Scholzas atsakė, kad spalio 7-osios išpuolio aukos nebus pamirštos. „Mūsų žinia aiški: Izraelis turi teisę gintis nuo „Hamas“ terorizmo ir visi įkaitai turi būti paleisti. Šis žiaurus nusikaltimas turi baigtis dabar“, – pabrėžė jis.

Tačiau Vokietijos kancleris taip pat pažymėjo, kad „netenkama itin daug žmonių gyvybių“ ir teigė, kad savo susirūpinimą išsakė susitikime su B. Netanyahu.

„Negalime stovėti nuošalyje ir žiūrėti, kaip palestiniečiai rizikuoja badauti. Tai nėra tai, už ką mes pasisakome“, – sakė O. Scholzas. Jis paragino sudaryti susitarimą dėl įkaitų paleidimo „su ilgesnėmis paliaubomis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.