Netoli Japonijos krantų apvirtus Pietų Korėjos tanklaiviui, žuvo 8 žmonės

Trečiadienį netoli Japonijos krantų apvirtus po Pietų Korėjos vėliava plaukusiam tanklaiviui, žuvo aštuoni jo įgulos nariai, pranešė pakrantės apsaugos tarnyba. Pirmiau buvo pranešta, kad jie buvo sėkmingai išgelbėti.

Netoli Japonijos krantų apvirtus Pietų Korėjos tanklaiviui, 5 žmonės dingo be žinios.<br>Stop kadras.
Netoli Japonijos krantų apvirtus Pietų Korėjos tanklaiviui, 5 žmonės dingo be žinios.<br>Stop kadras.
Netoli Japonijos krantų apvirtus Pietų Korėjos tanklaiviui, 5 žmonės dingo be žinios.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Netoli Japonijos krantų apvirtus Pietų Korėjos tanklaiviui, 5 žmonės dingo be žinios.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 9:40 AM, atnaujinta Mar 20, 2024, 11:57 AM

„Ligoninėje patvirtinta, kad jie mirė“, – naujienų agentūrai AFP pasakė atstovas spaudai. Vieno įgulos nario gyvybei pavojus negresia, dar dviejų asmenų paieškos šiuo metu yra tęsiamos.

Anksčiau pakrančių apsaugos tarnyba skelbė, kad per audrą netoli Japonijos krantų apvirtus po Pietų Korėjos vėliava plaukusiam tanklaiviui, kuriuo plaukė 11 žmonių įgula, trečiadienį vis dar buvo ieškoma penkių be žinios dingusių asmenų.

Šeši įgulos, kurią sudarė vienas Kinijos, du Pietų Korėjos ir aštuoni Indonezijos piliečiai, nariai jau buvo išgelbėti, o pakrantės sargai „vis dar ieško likusiųjų penkių“, naujienų agentūrai pasakė atstovas spaudai.

Tanklaivis „gabeno akrilo rūgštį, tačiau kol kas nežinoma, ar ji išsiliejo į vandenyną“, – pridūrė jis, paprašęs neminėti jo pavardės.

Jis sakė nežinąs, kokia yra išgelbėtų įgulos narių būklė. Visi jie buvo skubiai nugabenti į ligoninę.

Japonijos transliuotojo NHK parodytame video reportaže buvo matyti raudonas apvirtusio laivo korpusas, baltos spalvos gelbėjimosi plaustas ir su didelėmis bangomis besigrumiantis pakrantės apsaugos tarnybos laivas bei virš jo skrendantis sraigtasparnis.

Ankstyvą trečiadienio rytą įgula pranešė pakrantės apsaugos tarnybai, kad netoli Mutsurės salos prie pietvakarinės Japonijos pakrantės esantis laivas virsta ant šono ir paprašė pagalbos, pranešė NHK.

Anot to paties atstovo spaudai, nelaimės signalas Japonijos pakrantės apsaugos tarnybą pasiekė netrukus po 7.00 val. vietos laiku (antradienį 22.00 val. Grinvičo laiku). Pagalbos prašymą išsiuntusi įgula sakė, kad laivas „virsta ant šono, prašome mums padėti“.

Transliuotojui NHK pavyko nustatyti, kad laivo pavadinimas yra „Keoyoung Sun“. Tinklalapyje vesselfinder.com esančiais duomenimis, tai yra 1996 m. pastatytas cheminių ir naftos produktų tanklaivis, kurio ilgis – 69 metrai.

Laivo operatorius ką nors komentuoti atsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.