Per dvi pastarąsias paras iš Baltarusijos į Lenkiją mėgino nelegaliai patekti beveik 500 žmonių

Palenkės vaivadijos sienos apsaugos būrio saugomame Lenkijos ir Baltarusijos sienos ruože per dvi dienas užfiksuoti 488 mėginimai nelegaliai kirsti sieną, o dar 11 – Pabugės sienos apsaugos būrio ruože.

Lenkijos ir Baltarusijos pasienis.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Lenkijos ir Baltarusijos pasienis.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2024, 2:53 PM, atnaujinta Mar 22, 2024, 2:55 PM

Kaip informavo penktadienį Balstogėje Palenkės vaivadijos sienos apsaugos būrio atstovė spaudai Katarzyna Zdanowicz, praėjusią parą užfiksuotas didžiausias šiais metais mėginimų nelegaliai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną skaičius – 287. Incidentų užregistruota Narevkos, Bialovežos ir Dubiče Cerkevnės kaimų apylinkėse. Prie Bialovežos migrantai mėgino persikelti per pasieniu tekančią Pševlokos upę.

Trečiadienį Palenkės vaivadijos pasieniečiai užfiksavo 201 mėginimą nelegaliai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną. Migrantai bandė tai padaryti Bialovežos ir Dubiče Cerkevnės kaimų apylinkėse.

Nuo kovo pradžios Lenkijos sienos apsaugos tarnyba užregistravo apie 2 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti sieną. Tai kur kas daugiau negu sausį ir vasarį.

Užpernai 186 km ruože pasienyje su Baltarusija buvo pastatyta 5,5 m aukščio plieninė užtvara, kuri yra pagrindinis šios sienos apsaugos nuo nelegalios migracijos elementas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.