Savaitgalį iš Baltarusijos į Lenkiją mėgino patekti daugiau nei 400 migrantų

Pirmadienį Lenkijos pasieniečiai pranešė, kad savaitgalį iš Baltarusijos į Lenkiją mėgino patekti daugiau nei 400 migrantų: 198 penktadienį, 91 šeštadienį ir 155 sekmadienį.

Lenkijos ir Baltarusijos pasienis.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Lenkijos ir Baltarusijos pasienis.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2024, 2:02 PM

Migrantai puolė Lenkijos sieną saugančius pareigūnus akmenimis, šakomis ir degančiais rąstgaliais“, – sakė Palenkės vaivadijos pasieniečių atstovė spaudai Katarzyna Zdanowicz. „Per atakas buvo sužeistas vienas pasienietis ir vienas Lenkijos kariuomenės karys, – pridūrė ji. – Jų gyvybėms pavojus negresia“.

Prie jos pranešimo buvo pridėtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip per tvorą prie šiaurės rytuose esančios Belovežo girios mėtomos degančios šakos. Pamatę pasieniečius, Baltarusijos sienos pusėje buvę žmonės ėmė ardyti tvorą ir mėtyti degančius rąstgalius bei šakas.

Nuo kovo pradžios Lenkijos pasieniečiai užfiksavo daugiau nei 2400 bandymų nelegaliai kirsti sieną – kur kas daugiau nei sausį ir vasarį. Palenkės vaivadijos pasienio apsaugos tarnybos duomenimis, į Lenkiją mėginę patekti migrantai buvo iš 24 šalių.

Lenkija susiduria su migrantų, mėginančių kirsti sieną iš Baltarusijos, problema nuo 2021 m. ir neseniai baigė statyti 85 mln. zlotų (19 mln. eurų) kainavusią apsauginę užtvarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.