Prancūzijoje švenčiant Velykas sustiprintas saugumas

Prancūzijos valdžia dislokavo maždaug 13 500 žandarų ir policijos bei kariuomenės narių, kad per Velykų sekmadienio šventes visoje šalyje apsaugotų maždaug 4 350 krikščionių religinių vietų.

Prancūzijos policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-31 14:26, atnaujinta 2024-03-31 14:28

Padidėjus susirūpinimui dėl teroro išpuolių, vidaus reikalų ministras Géraldas Darmaninas sekmadienio rytą sakė, kad šių saugumo priemonių imtasi siekiant apsaugoti tikinčiuosius. Jis pridūrė, kad bažnyčios ir krikščionys Prancūzijoje jau yra buvę išpuolių taikiniais.

Prancūzija įvedė aukščiausią terorizmo pavojaus lygį po neseniai įvykdyto išpuolio koncertų salėje netoli Maskvos, ten žuvo apie150 žmonių ir daugiau nei 500 buvo sužeisti. Atsakomybę prisiėmė Afganistane veikianti „Islamo valstybės“ atšaka.

G. Darmaninas sakė, kad neseniai buvo suimtas įtariamasis, susijęs su planais Prancūzijoje užpulti krikščionių pastatą arba jo prieigas. Išsamesnės informacijos ministras nepateikė, bet pridūrė, kad daugelis išpuolių buvo suardyti. „Apskritai terorizmo grėsmė labai didelė Vakaruose, Europoje ir ypač, žinoma, Prancūzijoje“, – sakė G. Darmaninas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.