Meksika: po reido į ambasadą diplomatinis personalas palieka Ekvadorą

Sekmadienį Meksikos diplomatinis personalas išvyksta iš Ekvadoro, pranešė šalies užsienio reikalų ministrė, abiem šalims nutraukus ryšius po to, kai Kito saugumo pajėgos šturmavo Meksikos ambasadą ir surengė reidą, kuris sukėlė kritiką visoje Lotynų Amerikoje.

Ekvadoras.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Ekvadoras.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2024, 8:29 PM

„Mūsų diplomatinis personalas viską palieka Ekvadore ir aukštai iškelta galva grįžta namo... po įsiveržimo į mūsų ambasadą“, – socialiniame tinkle X, buvusiame „Twitter“, pareiškė užsienio reikalų ministrė Alicia Barcena.

Ekvadoro specialiosios pajėgos į Meksikos ambasadą įsiveržė penktadienio naktį. Per reidą sulaikytas korupcija kaltinamas buvęs Ekvadoro viceprezidentas Jorge Glasas, kuriam ambasadoje buvo suteiktas politinis prieglobstis.

54-erių J. Glasas šalies viceprezidento pareigas ėjo 2013–2017 metais, valdant kairiųjų pažiūrų prezidentui Rafaeuli Correa.

J. Glasas buvo nuteistas už tai, kad paėmė milijonus dolerių siekusį kyšį per didžiulį skandalą, susijusį su Brazilijos statybų milžine „Odebrecht“. Lapkritį jis buvo paleistas iš kalėjimo.

Jam išduotas dar vienas arešto orderis dėl kaltinimų perskirsčius lėšas, kurios buvo skirtos atstatymo darbams po 2016 m. pražūtingo žemės drebėjimo.

Ekvadoro vyriausybė pranešė, kad J. Glasas buvo perkeltas į griežto režimo kalėjimą Gvajakilio uostamiestyje, kurio kalėjimai laikomi faktine šalies narkotikų kartelių būstine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.