ES įvedė sankcijas „Hamas“ dėl seksualinio smurto per spalio 7-osios išpuolį

Europos Sąjunga penktadienį įvedė sankcijas „Hamas“ ir „Islamo džihado“ ginkluotiesiems sparnams už „didelio masto“ seksualinį smurtą per spalio 7 dienos išpuolius prieš Izraelį.

Į Izraelį pernai spalio 7 d. įsiveržė „Hamas“ smogikai sėjo mirtį ir grobė įkaitus, kuriuos išvežė į Gazos Ruožą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Į Izraelį pernai spalio 7 d. įsiveržė „Hamas“ smogikai sėjo mirtį ir grobė įkaitus, kuriuos išvežė į Gazos Ruožą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-12 18:48

Blokas pareiškė, kad šių dviejų palestiniečių grupuočių ekstremistai, jau įtraukti į ES juodąjį terorizmo sąrašą, „sistemingai vykdė didelio masto seksualinį smurtą ir smurtą dėl lyties, naudodami jį kaip karo ginklą“.

Sprendimas įvesti sankcijas buvo dalis ES valstybių susitarimo, pagal kurį dabar blokas į juodąjį sąrašą įtrauks smurtaujančius Izraelio naujakurius Vakarų Krante.

ES teigimu, „Hamas“ kovotojų piktnaudžiavimai apėmė „nepilnamečių merginų prievartavimą ir vėlesnį jų žudymą, lavonų žalojimą, taip pat lytinių organų žalojimą“. Blokas taip pat kaltina užpuolikus „tikslingu moterų ir mergaičių grobimu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.