Rusijoje lankysis ir saugumo susitikime dalyvaus aukščiausiasis Kinijos saugumo pareigūnas

Aukščiausiasis Kinijos saugumo pareigūnas Chen Wenqingas savaitgalį lankysis Rusijoje ir dalyvaus kolegų iš viso pasaulio susirinkime, penktadienį pranešė Pekinas.

Kinija ir Rusija.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Kinija ir Rusija.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2024, 12:45 PM, atnaujinta Apr 19, 2024, 12:47 PM

Politinio biuro narys, vadovaujantis galingai valdančiosios Komunistų partijos Centrinei politinių ir teisės reikalų komisijai (CPLC), lankysis Rusijoje nuo šeštadienio iki balandžio 28 d., pranešė Pekino užsienio reikalų ministerija. Jis dalyvaus 12-ajame tarptautiniame aukštųjų įgaliotinių saugumo klausimams susitikime, sakė atstovas Lin Jianas.

Pastaraisiais metais Kinija ir Rusija sustiprino ekonominį bendradarbiavimą ir diplomatinius ryšius, Maskvai užpuolus Ukrainą jų strateginė partnerystė tik stiprėjo. Kinija teigia esanti neutrali karo Ukrainoje atžvilgiu, bet kritikuojama, kad atsisako pasmerkti Maskvą dėl jos puolimo. Pastarosiomis savaitėmis Jungtinės Amerikos Valstijos spaudžia Kiniją, kad sumažintų įtariamą karinę paramą Rusijai.

Kinija „prisideda prie Rusijos gebėjimo tęsti“ karą, keliantį grėsmę visai Europai, šią savaitę žurnalistams anonimiškai sakė vienas aukšto rango JAV pareigūnas. Jis pridūrė, kad „sukurdama šią pramoninę bazę ji plečia Rusijos gebėjimą gaminti įrangą ir šaudmenis“.

Anksčiau Chen Wenqingas vadovavo Kinijos valstybės saugumo ministerijai, aukščiausiajai Pekino civilinės žvalgybos ir slaptosios policijos agentūrai. Jis taip pat suvaidino pagrindinį vaidmenį vykdant didžiulę kampaniją prieš pareigūnų korupciją, ją prezidentas Xi Jinpingas pradėjo atėjęs į valdžią.

CPLC yra aukščiausias Komunistų partijos saugumo organas, valdantis visas teisėsaugos institucijas, įskaitant policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.