Iranas teigia neperžiūrėsiantis branduolinės doktrinos ir nekursiantis branduolinio ginklo

Iranas teigia neperžiūrėsiantis branduolinės doktrinos ir nekursiantis branduolinio ginklo. „Atominiams ginklams nėra vietos Irano gynybos strategijoje, mūsų branduolinė programa ir toliau atitiks tarptautinius reikalavimus“, – pirmadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Nasseras Kanaanis, kurį cituoja naujienų agentūra „Tasnim“.

Iranas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Iranas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-22 15:46, atnaujinta 2024-04-22 15:48

Todėl esą nei bus peržiūrima gynybos doktrina, nei kuriamas atominis ginklas. Tai pareikšdamas, atstovas atmetė kontraversišką vieno Irano revoliucinės gvardijos vadų pareiškimą.

Už šalies branduolinį saugumą atsakingas gvardijos vadas Ahmadas Haghas Talebas praėjusią savaitę tvirtino, kad Iranas gali imtis naujo branduolinės programos kurso. Jei Izraelis grasins atakomis prieš Irano branduolinius objektus ir taip mėgins daryti spaudimą šaliai, tuomet „Islamo Respublikos branduolinės doktrinos ir politikos peržiūrėjimas“ yra „galimas ir įmanomas“, sakė A, H. Talebas agentūrai „Tasnim“. Pastaruoju metu įtampa taro Irano ir Izraelio smarkiai paaštrėjo.

Iranas iki šiol vis tikino, kad šalis ir dėl religinių sumetimų nesiekia pasigaminti branduolinio ginklo. Teheranas rėmėsi aukščiausiojo Irano religijos lyderio ajatolos Ali Khamenėjaus paskelbta fatva, kurioje jis uždraudė tiek kurti, tiek naudoti masinio naikinimo ginklus. 85-erių A. Khamenėjus yra šalies vadovas ir, remiantis Irano konstitucija, visais strateginiais klausimais turi paskutinį žodį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu