Maskvoje – sėkminga Ukrainos operacija: sunaikino brangų Rusijos gynybos ministerijos sraigtasparnį

​Ukrainos karinė žvalgyba įvykdė operaciją, kurios metu buvo sunaikintas Rusijos daugiafunkcinis sraigtasparnis Ka-32. Apie tai rašo portalas „Unian“, remdamasis kitų šaltinių informacija.

Sunaikintas Rusijos sraigtasparnis Ka-32.<br>lrytas.lt koliažas.
Sunaikintas Rusijos sraigtasparnis Ka-32.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2024, 2:57 PM, atnaujinta Apr 26, 2024, 2:59 PM

Apie tai pranešė „New Voice“ leidinys, remdamasis šaltiniu Ukrainos specialiosiose tarnybose. Sraigtasparnis buvo Ostafjevo tarptautinio oro uosto, kuris yra Maskvos Novomoskovskio administracinio rajono teritorijoje. Anot šaltinių, ten jis ir buvo sunaikintas.

Pažymima, kad rusai jį naudojo okupacinių pajėgų logistikos poreikiams tenkinti ir evakuacijos operacijoms vykdyti.

Tuo pat metu „Unian“ šaltinis saugumo tarnybose taip pat patvirtino, kad Ukrainos vyriausioji žvalgybos valdyba Maskvos Ostafjevo aerodrome sunaikino sraigtasparnį Ka-32.

Šis aerodromas priklauso Rusijos gynybos ministerijai ir yra valdomas kartu su bendrove „Gazpromavia“, kuri yra „Gazprom“ dalis.

„Sunaikintą sraigtasparnį valstybė agresorė naudojo Maskvos aviacijos centro interesais, ypač – Rusijos okupacinės kariuomenės operacijoms remti“, – teigė Ukrainos karinė žvalgyba.

Neseniai Ukrainos žvalgyba pranešė apie Samaroje sunaikintą Rusijos sraigtasparnį Mi-8. Buvo pranešta, kad juo okupantai gabeno ginklus ir personalą.

Anksčiau šiais metais Ukrainos karinė žvalgyba aprašė žvalgybos grupės, kuri įžengė į Rusijos teritoriją ir sunaikino bombonešį TU-22M3 bei išjungė kitus, operaciją. Grįždami atgal jie pateko į pasalą, o mūšyje žuvo žvalgas Olegas Babijus.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.