Aliarmas Lenkijoje: į orą pakėlė naikintuvus dėl milžiniškos Rusijos atakos Ukrainoje

Lenkija, reaguodama į Rusijos raketų ataką prieš Ukrainą, pakėlė savo naikintuvus, stebėdama padėtį ir imdamasi būtinų priemonių oro erdvės saugumui užtikrinti.

Naikintuvas Lenkijoje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Naikintuvas Lenkijoje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2024, 9:20 AM, atnaujinta Apr 27, 2024, 3:25 PM

Lenkija pakėlė savo karinius naikintuvus į orą, nes naktį iš penktadienio į šeštadienį, balandžio 27 d., Rusijos raketos atakavo Ukrainos teritoriją. Apie tai praneša UNN, remdamasi Lenkijos kariuomenės operacinės vadovybės įrašu socialiniame tinkle „X“.

Ministerija pareiškime nurodė, kad Lenkijos lėktuvai buvo pakelti ir veikė danguje pietrytinėje šalies dalyje. Atsižvelgdama į tai, kariuomenė paragino vietos gyventojus atkreipti dėmesį į tai, kad šiuose regionuose galimas „triukšmo lygio padidėjimas“.

Lenkijos kariuomenė pridūrė, kad buvo „pradėtos visos būtinos procedūros mūsų oro erdvės saugumui užtikrinti“ ir situacija yra stebima.

Balandžio 27 d. naktį Ukrainoje buvo paskelbtas didelio masto oro pavojus dėl Rusijos raketų atakos. Užfiksuotas valdomųjų raketų judėjimas Ukrainos oro erdvėje. Taip pat pranešta apie sprogimus Ivano-Frankivsko srityje ir Charkove.

D. Tuskas: viena iš Rusijos raketų nukrito už 15 kilometrų nuo Lenkijos sienos

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas pranešė, kad viena iš Rusijos raketų, paleistų šeštadienio naktį per masinį agresorės smūgį Ukrainai, nukrito už 15 kilometrų nuo Lenkijos sienos.

Jis tai parašė socialiniame tinkle X.

Savo įraše D. Tuskas taip pat sukritikavo buvusį Lenkijos premjerą Mateuszą Morawieckį, teigdamas, kad šis kuria „antieuropietišką strategiją“.

„Šiandien ant Lvivo srities nukrito dešimtys bombų ir raketų. Viena iš jų – už 15 km nuo mūsų sienos. Tuo tarpu Morawieckis Budapešte kuria bendrą antieuropietišką strategiją su proputiniškais kraštutinių dešiniųjų politikais. Kvailybė? Išdavystė? Ar ir viena, ir kita?“ – parašė D. Tuskas.

Kaip jau buvo pranešta, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda interviu leidiniui „Fakt“ sakė, kad šalis yra pasirengusi dislokuoti branduolinį ginklą savo teritorijoje, jei sąjungininkai priims tokį sprendimą, siekdami sustiprinti rytinį NATO sparną.

Reaguodamas į tai D. Tuskas pareiškė, jog planuoja kuo greičiau susitikti su prezidentu, kad suprastų jo ketinimus.

A. Duda paskyrė tokį susitikimą gegužės 1 d., tačiau ketvirtadienį buvo pranešta, jog jis neįvyks, kadangi D. Tuskas susirgo plaučių uždegimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.