JAV pareigūnai universitete sulaikė apie 100 žmonių Palestinai palankiame proteste

JAV policijos pareigūnai, atvykę išvalyti palestiniečiams palankių protestuotojų stovyklos Šiaurės Rytų universitete, sulaikė apie 100 žmonių. Pareigūnai veiksmų ėmėsi reaguodami į antisemitinius protestuotojų pareiškimus, pranešė universitetas.

 JAV pareigūnai universitete sulaikė apie 100 žmonių Palestinai palankiame proteste.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 JAV pareigūnai universitete sulaikė apie 100 žmonių Palestinai palankiame proteste.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-27 17:47

Veiksmų buvo imtasi po to, kai protestuotojai ėmė skelbti „agresyvius antisemitinius raginimus, įskaitant „Žudykite žydus“ ir taip peržengė ribą“, sakoma šios aukštosios mokyklos pareiškime, paskelbtame platformoje X.

Protestai prieš Izraelio karą su „Hamas“ prasidėjo anksčiau šį mėnesį Kolumbijos universitete, o vėliau išplito į universitetus visoje šalyje.

Jie tapo dideliu iššūkiu universiteto vadovybei, kuri bando subalansuoti universiteto įsipareigojimus ir žodžio laisvę su skundais, kad mitingai peržengia ribą.

Pastarosiomis dienomis policija vykdo didelio masto areštus universitetuose, kartais imdamasi griežtų priemonių, kad išsklaidytų demonstrantus.

„Į akciją, kuri prieš dvi dienas prasidėjo kaip studentų demonstracija, infiltravosi profesionalūs organizatoriai, nesusiję su mūsų universitetu“, – teigė Šiaurės Rytų universitetas, kuriame įvyko pastarasis didelio masto areštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.