A. Blinkenas atvyksta į Saudo Arabiją su nauju vizitu Artimųjų Rytų krizei spręsti

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pirmadienį atvyko į Rijadą, čia pradėdamas naują krizės įveikimo kelionę, kurios tikslas – siekti nelengvų paliaubų tarp Izraelio ir „Hamas“, ir didinti humanitarinę pagalbą Gazos Ruožui.

A. Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2024, 8:09 AM, atnaujinta Apr 29, 2024, 8:12 AM

JAV diplomatijos vadovas taip pat lankysis Jordanijoje ir Izraelyje – tai jau septintoji jo kelionė nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ užpuolė Izraelį, o šis atsakydamas pradėjo nesibaigiančią karinę kampaniją Gazos Ruože.

Tikimasi, kad Saudo Arabijoje A. Blinkenas surengs naujas derybas su šalies vadovybe dėl galimo santykių su Izraeliu normalizavimo, pranešė Valstybės departamento pareigūnas.

Taip pat A. Blinkenas Rijade turėtų susitikti su kolegomis iš penkių arabų valstybių – Kataro, Egipto, Saudo Arabijos, Jungtinių Arabų Emyratų ir Jordanijos – ir tęsti diskusijas apie tai, kaip Gazos Ruožo valdymas turėtų atrodytų po karo, teigė pareigūnas.

A. Blinkenas atvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai JAV prezidentas Joe Bidenas ir Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu telefonu kalbėjosi apie vykstančias derybas dėl Izraelio puolimo Gazos Ruože sustabdymo mainais į įkaitų paleidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.