Niujorko teisėjas skyrė D. Trumpui baudą už įsakymo neviešinti informacijos pažeidimą

Antradienį Niujorko teisėjas, pirmininkaujantis Donaldo Trumpo teismo procesui dėl pinigų, sumokėtų už tylėjimą, skyrė buvusiam JAV prezidentui baudą už tai, kad jis nepaisė įsakymo neviešinti informacijos, bei perspėjo jį, kad už tolesnius pažeidimus gali grėsti kalėjimas.

D. Trumpas.<br>EPA/ELTA nuotr.
D. Trumpas.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 5:49 PM

Teisėjas Juanas Merchanas apkaltino D. Trumpą nepagarba ir jo įsakymo viešai nepulti liudytojų, prisiekusiųjų ar teismo darbuotojų bei jų artimųjų pažeidimu.

J. Merchanas skyrė D. Trumpui po 1000 JAV dolerių baudą už kiekvieną iš devynių konkrečių įsakymo pažeidimų. Jis įsakė jam iki antradienio popietės pašalinti septynis „įžeidžiančius įrašus“ iš savo socialinio tinklo „Truth Social“ paskyros ir du iš jo rinkimų kampanijos svetainės.

Teisėjas taip pat perspėjo buvusį prezidentą, kad jis gali būti pasodintas į kalėjimą, jei ir toliau pažeis įsakymą neviešinti informacijos ir komentarų.

„Atsakovas įspėjamas, kad teismas netoleruos nuolatinių tyčinių teisėtų įsakymų pažeidimų ir, jei reikės ir bus tinkama pagal aplinkybes, skirs įkalinimo bausmę“, – sakė J. Merchanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.