Per išpuolį Kinijos ligoninėje žuvo ir buvo sužeista daugiau nei 10 žmonių

Antradienį per išpuolį vienoje pietvakarių Kinijos ligoninėje žuvo ir buvo sužeista daugiau nei 10 žmonių, pranešė valstybinė žiniasklaida, tačiau nepaminėjo, kokio pobūdžio buvo išpuolis.

Greitosios pagalbos automobilis Kinijoje.<br>dpa/Scanpix asociatyvi nuotr.
Greitosios pagalbos automobilis Kinijoje.<br>dpa/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-07 11:12

„Incidentas įvyko vietos ligoninėje, 13.20 val. (...) daugiau nei 10 žmonių buvo sužeisti arba žuvo“, – pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Išpuolis įvyko pietvakarinėje Junanio provincijoje, pareigūnai jį tiria, pridūrė agentūra.

Valstybinės naujienų svetainės „The Paper“ paskelbtuose vaizduose buvo matyti vyras, nukreipęs peilį į kitą vyrą, mosuojantį lazda ligoninės vestibiulyje, į įvykio vietą atvykstantys policijos pareigūnai.

Masiniai smurtiniai nusikaltimai Kinijoje pasitaiko retai, piliečiams griežtai draudžiama turėti šaunamųjų ginklų, tačiau pastaraisiais metais būta užpuolimų panaudojant peilį.

Pernai Junane du žmonės žuvo, septyni buvo sužeisti, kai juos užpuolė peiliu ginkluotas psichikos liga sirgęs vyras. Mėnesį prieš tai Pietų Kinijos Guangdongo provincijos darželyje buvo mirtinai subadyti šeši žmonės, vienas buvo sužeistas. 2022 m. rugpjūtį pietryčių Kinijos Dziangsi provincijoje per išpuolį su peiliu vaikų darželyje žuvo trys žmonės, šeši buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.