Per naujausią išpuolį prieš politikus sužeista buvusi Berlyno merė

Pastaruoju metu Vokietijoje puldinėjami politikai, užpuolikas krepšiu trenkė buvusiai Berlyno merei į galvą, trečiadienį pranešė policija.

Buvusi Berlyno merė Franziska Giffey.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Buvusi Berlyno merė Franziska Giffey.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2024, 11:31 AM

Antradienio popietę įtariamasis bibliotekoje iš nugaros prisiartino prie Franziskos Giffey ir trenkė jai į galvą ir kaklą, po to pabėgo, sakoma policijos pranešime.

F. Giffey, dabar Berlyno žemės ekonomikos ministrė ir kanclerio Olafo Scholzo Socialdemokratų partijos (SPD) narė, dėl lengvų sužalojimų buvo gydoma ligoninėje. Dabartinis Berlyno meras Kai Wegneris pasmerkė išpuolį ir sakė, kad kiekvienas, kuris puola politikus, „puola mūsų demokratiją“. „Mes to netoleruosime“, – sakė jis ir pažadėjo apsvarstyti „griežtesnes bausmes už išpuolius prieš politikus“.

Europos Parlamento įstatymų leidėjas, taip pat SPD narys, praėjusią savaitę buvo rimtai sužeistas keturių užpuolikų, kai rytiniame Drezdeno mieste kabino Europos Parlamento rinkimų plakatus. 41 metų Matthiasui Ecke'i prireikė operacijos dėl rimtų sužalojimų, patirtų per užpuolimą, kurį O. Scholzas pasmerkė kaip grėsmę demokratijai.

Antradienį vėl pranešta apie naują užpuolimo atvejį Drezdene. Politikei, kurią policija įvardijo tik kaip 47 metų Žaliųjų partijos narę, buvo grasinama, ji buvo apspjaudyta. Politikė kabino rinkimų į Europos Parlamentą kampanijos plakatus, kai priėjo vyras, nustūmė ją į šalį ir nuplėšė du plakatus. Policija pranešė, kad vyras politikę įžeidinėjo ir jai grasino, prie jo prisidėjusi moteris auką apspjovė. Abu įtariamieji – 34 metų vokietis ir 24 metų moteris – buvo sulaikyti, pranešė policija. Jiedu abu buvo ten susibūrusių žmonių grupėje, pradėjusių demonstruoti uždraustą Hitlerio sveikinimą, kai politikė ėmė kabinti plakatus.

Policijos duomenimis, 2023 m. Vokietijoje prieš politikus buvo įvykdyta 2790 nusikaltimų, daugiau nei metais anksčiau, kai jų būta 1806, bet mažiau nei 2021-aisiais, parlamento rinkimų metais, kai buvo užregistruota 2840 tokių nusikaltimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.