Evakuacija Kanadoje: tūkstančiai žmonių sprunka nuo miškų gaisrų

Tūkstančiai žmonių Kanadoje priversti evakuotis dėl artėjančių miškų gaisrų. Albertos provincijoje šalies pietvakariuose institucijos nurodė savo namus palikti keturių Fort Makmario priemiesčių gyventojus. Beveik 290 kvadratinių kilometrų plote liepsnojantis gaisras juda miesto link. Pasak stoties CBC, keliuose pietų kryptimi susiformavo ilgos spūstys. Evakuotis turėtų per 6 000 žmonių.

Kanadoje tūkstančiai žmonių sprunka nuo miškų gaisrų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kanadoje tūkstančiai žmonių sprunka nuo miškų gaisrų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2024, 1:11 PM

Už miškų gaisrus atsakingos tarnybos CIFFC duomenimis, Kanadoje šiuo metu liepsnoja 134 gaisrai, 42 jų yra nekontroliuojami. Beveik 68 000 gyventojų turinčiame Fort Makmaryje 2016 m. šėlo vienas didžiausių gaisrų miesto istorijoje.

Tada ugnis sunaikino maždaug dešimtadalį miesto. Nors padėtis dabar sudėtinga, ugnis nebėra tokia nenuspėjama kaip prieš aštuonerius metus, stočiai CBC sakė ugniagesių atstovas Jody‘is Butzas. Gaisro priežastis kol kas nežinoma.

Ir Manitobos provincijoje Rytų Kanadoje gaisras netoli Flin Flono vietovės nuo praėjusios savaitės išplito daugiau kaip 300 kvadratinių kilometrų plote.

Britų Kolumbijos provincijoje vakarinėje pakrantėje savaitgalį tūkstančiai žmonių buvo priversti palikti savo namus dėl gaisro netoli Fort Nelsono miesto.

Pernai Kanada kentėjo dėl beprecedenčių gaisrų. Dėl klimato kaitos ekspertai įspėja, kad gaisrai dažnės ir bus labiau naikinantys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.