Žiniasklaida: atnaujintas pagalbos tiekimas iš Egipto Gazos Ruožui per Kerem Šalomo perėją

Sekmadienį, pirmą kartą per beveik tris savaites, iš Egipto per Kerem Šalomo perėją pradėta gabenti labai reikalinga pagalba Gazos Ruožui, pranešė Egipto televizija.

Humanitarinė pagalba.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Humanitarinė pagalba.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2024, 10:56 AM, atnaujinta May 26, 2024, 10:59 AM

Valstybinė televizija „al-Qahera News“ pranešė, kad 200 sunkvežimių, gabenančių humanitarinę pagalbą, pajudėjo iš Rafacho pasienio perėjos Egipto pusėje ir pajudėjo per Karm Abu Salemo (Kerem Šalomo) perėją. Tarp jų buvo ir keturios degalų cisternos.

Anksčiau šį mėnesį Izraelis perėmė Gazos Ruožo Rafacho perėjos su Egiptu kontrolę ir sustabdė pagalbos tiekimą per šį svarbų objektą į tankiai gyvenamą teritoriją.

Uždarius Rafacho perėją, Egiptas nurodė, kad nekoordinuos pagalbos gabenimo per Rafachą, kol Izraelio pajėgos nepasitrauks.

Neseniai „Hamas“ raketomis apšaudė Kerem Šalomo perėją ir Izraelio gyvenvietes.

JAV prezidentas Joe Bidenas ir Egipto prezidentas Abdelis Fattahas al Sissi anksčiau šią savaitę susitarė dėl pagalbos tiekimo į Gazą per Kerem Šalomo perėją.

Egiptas perduos humanitarinę pagalbą ir degalus Jungtinėms Tautoms šioje perėjoje pagal laikiną susitarimą, kol bus sukurtas teisinis mechanizmas vėl atidaryti Rafacho perėją iš palestiniečių pusės, sakoma Egipto prezidentūros pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?