R. Kadyrovas neigia pranešimus apie kariaujančius Sirijos opozicijos pusėje čečėnus

Pranešimas apie

R. Kadyrovas tokią žinią pavadino antimi.<br>AP
R. Kadyrovas tokią žinią pavadino antimi.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“-BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2012, 8:29 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:13 PM

„Mes puikiai atsimename, kai per aktyvius karinius veiksmus Afganistane žiniasklaidos priemonės, remdamosi Vakarų politikais ir kariniais pareigūnais teigė, kad šioje šalyje prieš koalicinę kariuomenę nukreipę ginklus kariauja vos ne keliasdešimt tūkstančių čečenų. Nesugebėjimas šturmu paimti talibų stovyklą buvo pateisinamas tuo, neva čečėnai įnirtingai priešinosi. Kai buvo paimti į nelaisvę šios žinomos stovyklos gynėjai ir nuvežti į Gvantanamą, tarp jų nebuvo nė vieno čečėno“, - pabrėžė R. Kadyrovas.

„Nauja tokia pati antis. Neva kažkur kažkas prie sienos sakė, kad jų gretose yra čečėnų. Kam sakė, kas sakė, kur dokumentais patvirtinti įrodymai? Jų nėra ir negali būti“, - sakė Čečėnijos vadovas.

Anksčiau kai kurios Vakarų žiniasklaidos priemonės, remdamosi Saudo Arabijos žvalgybos duomenimis, pranešė, kad Sirijos opozicijos pusėje kaunasi apie 6 tūkst. savanorių iš užsienio. „Interbrigadose“ su „al Qaeda“ vėliavomis neva kaunasi nemažai Alžyro, Egipto, Tuniso piliečių, Saudo Arabijos karaliaus valdinių, taip pat išeivių iš Čečėnijos.

„Mus stebina ir kai kurių Rusijos žiniasklaidos priemonių reagavimas į šį melą. Užuot pamėginusios sužinoti tiesą, dauguma jų dar labiau pagražino kolegų iš Vakarų dezinformaciją. Priverstas nuliūdinti visus, kuriems prie sienos tarp Turkijos ir Sirijos pasivaideno čečėnai, - nė vieno Čečėnijos gyventojo ten nėra“, - pažymėjo R. Kadyrovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.