B. Obamos teroristu pavadintas Nigerijos islamistų lyderis atsilygino tuo pačiu

Numanomas Nigerijos

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2012, 11:21 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:19 PM

Šio vaizdo įrašo autentiškumo nebuvo neįmanoma nepriklausomai patvirtinti, tačiau jis buvo panašus į anksčiau skelbtus A. Shekau.

„Boko Haram“ lyderis taip pat pareiškė: „Raginu jus, (Nigerijos prezidente Goodluckai. - Red.) Jonathanai, verčiau palikti šią bedievišką valdžią, išsižadėti krikščionybės ir dėl jos atgailauti, taip pat dėl Obamos, kuris pasakė, kad turiu verslo interesų Jungtinėse Valstijose.“

A. Shekau, šalia savęs pasidėjęs į sieną atremtą Kalašnikovo automatą, sarkastišku tonu pridūrė: „Žinau, kad Jungtinės Valstijos egzistuoja, tačiau nežinau, kurioje pasaulio dalyje jos yra - ar vakaruose, ar šiaurėje, ar pietuose, ar rytuose. Aš netgi nežinau, kur jos yra, todėl nereikia kalbėti apie ten esančio mano turto įšaldymą.“

„Boko Haram“ lyderis komentavo birželį priimtą Vašingtono sprendimą pripažinti teroristais jį ir du kitus Nigerijos piliečius. Toks žingsnis leidžia JAV pareigūnams konfiskuoti šių asmenų turtą Jungtinėse Valstijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?