Dagestane pasienietis iššaudė tarnybos draugus

Antradienį Rusijos Dagestano respubliką sukrėtė masinė žmogžudystė - pasienietis Ramzanas Alijevas kariniame dalinyje nušovė septynis karius. Per susišaudymą buvo nušautas ir pats šaulys. Dar 5 ar 6 karius nusikaltėlis spėjo sužeisti. Iš automatinio ginklo ugnį į specialios kovinės grupės narius, dislokuotus karinio dalinio teritorijoje Derbento rajono Belidžių gyvenvietėje Dagestane, jis paleido apie 16 val.

Tragedija Dagestane – jau trečioji kariškių įvykdyta masinė tarnybos draugų žmogžudystė posovietinėje erdvėje per trumpą laiką.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Tragedija Dagestane – jau trečioji kariškių įvykdyta masinė tarnybos draugų žmogžudystė posovietinėje erdvėje per trumpą laiką.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2012, 12:44 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:15 AM

Kaip rašo newsru.com, 1981 m. gimęs karys šaudė iš jam paskirto AK-74. Pradžioje apšaudė karius, einančius sargybą prie kareivinių, paleisdamas ne mažiau kaip 30 šūvių, tada įsiveržė į kareivinių patalpas ir pradėjo netvarkingai šaudyti, kol pats buvo nušautas.

Tragedija Dagestane – jau trečioji kariškių įvykdyta masinė tarnybos draugų žmogžudystė posovietinėje erdvėje per trumpą laiką.

Panašus įvykis nutiko gegužės pabaigoje Kazachstane. Ten pasienio poste buvo rasti negyvi 14 pasieniečių ir eigulys. Po kurio laiko rastas vienintelis likęs gyvas karys iš karto prisipažino įvykdęs žmogžudystę ir davė parodymus, vėliau pradėjo tai neigti.

Prieš savaitę panaši žmogžudystė įvykdyta Kirgizijoje. Pasienio poste prie Kazachstano eilinis nušovė posto viršininką, vyresnįjį šaulį, samdytą karį su žmona ir leitenantą, o tada pabėgo iš nusikaltimo vietos. Po keleto valandų buvo surastas, tačiau pasipriešino su ginklu ir buvo nušautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.