Gruzinų specialiosios pajėgos išvadavo pasienyje su Rusija pagrobtus įkaitus (atnaujinta)

Gruzijos ir Dagestano pasienyje vykdyta įkaitų vadavimo operacija baigta. Visi įkaitai išvaduoti. Apie tai pranešė vienas iš Gruzijos vidaus reikalų viceministrų Šota Chizanišvilis. „Per operaciją likviduota 11 ginkluotos grupuotės narių; toliau vyksta likusių šešių kovotojų sulaikymo operacija“, - sakė jis.

Prie Gruzijos ir Rusijos sienos įvyko susirėmimas.<br>„Reuters“
Prie Gruzijos ir Rusijos sienos įvyko susirėmimas.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2012-08-30 00:22, atnaujinta 2018-03-17 01:47

18 val. 39 min. pranešta, kad Gruzijoje per susirėmimą su iš Rusijos į šalies teritoriją patekusia ir įkaitų paėmusia ginkluota grupuote žuvo trys Gruzijos specialiųjų pajėgų kariai bei 11 įsibrovėlių.

Vidaus reikalų ministro pavaduotojas Nodaras Charšiladzė pabrėžė, kad nežino, „kas yra šie žmonės“ ir taip išvadavo Rusiją nuo netiesioginių kaltinimų dėl daugiausia gyvybių pareikalavusio incidento pasienyje nuo 2008 metų karo tarp abiejų šalių.

„Per ginkluotos į Gruziją iš Rusijos patekusios grupuotės persekiojimo operaciją, kurią vykdė Vidaus reikalų ministerija, žuvo trys specialiųjų pajėgų kariai ir dar penki buvo sužeisti“, - sakė N. Charšiladzė. „Nukauta 11 ginkluotos grupuotės narių“, - pridūrė jis.

Operacija užsitęsė iki trečiadienio vakaro, dar šeši ginkluoti asmenys buvo apsupti, sakė viceministras.

„Kol kas nežinoma, kas yra šie žmonės ir kodėl jie pateko į Gruzijos teritoriją“, - sakė N. Charšiladzė, pavadindamas šį incidentą kruviniausiu nuo penkių dienų Gruzijos teritorinio konflikto su Rusija.

Vidaus reikalų ministerija taip pat pranešė, kad per „antitetoristinę“ operaciją, kuri vyko ginkluotiems asmenims įsiveržus iš neramaus Rusijos Šiaurės Kaukazo Dagestano regiono, buvo išlaisvintas neįvardintas skaičius įkaitų.

Ministerijos interneto svetainėje skelbiamame įraše nufilmuoti du, kaip pranešama, išlaisvinti įkaitai.

Vienas iš įkaitų pasakojo, jog grupė „ginkluotų, barzdotų vyrų“ juos pagrobė, jiems grįžtant į savo gyvenvietę po iškylos Lopotos tarpukalnėje, netoli Rusijos sienos.

„Jie mums pasakė, kad mes esame jų įkaitai ir perspėjo, kad nušaus, jeigu mėginsime pabėgti“, - pasakojo nufilmuotas vyriškis.

„Grupėje buvo maždaug 15 vyrų, ginkluotų automatiniais šautuvais“, - sakė jis.

Tebevykstant susirėmimams, Gruzijos televizijos reportaže buvo matyti policijos automobiliai, vežantys ginkluotus pareigūnus maskuojančiomis uniformomis į rajoną, virš kurio skraido sraigtasparniai.

Tarp Gruzijos ir Rusijos tvyranti įtampa neslūgsta nuo 2008 metų karo. Iki šiol abi šalys neatkūrė diplomatinių santykių.

Konflikto metu Rusijos pajėgos buvo giliai įsiveržusios į Gruzijos teritoriją, atsakydamos į Tbilisio bandymą jėga perimti Maskvos palaikomo Pietų Osetijos Respublika pasivadinusio Cchinvalio regiono kontrolę.

Po karo Rusija paskelbė pripažįstanti Pietų Osetijos ir kitos separatistinės respublikos Abchazijos nepriklausomybę bei dislokavo ten savo kariuomenę. Dėl šių veiksmų Rusija susilaukė Vakarų kritikos, o Gruzija tai pavadino Cchinvalio regiono okupacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.