Sirijos karo lėktuvas per vieną ataką nukovė 18 žmonių

Sirijos karo lėktuvas

Antskrydis prieš al Bab lydėjo kelias atakas prieš miestelius ir kaimus Alepo miesto apylinkėse.<br>AP
Antskrydis prieš al Bab lydėjo kelias atakas prieš miestelius ir kaimus Alepo miesto apylinkėse.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2012, 2:42 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:58 PM

„Tarp aukų buvo du vaikai - mergaitė ir berniukas, - organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) direktorius Rami Abdel Rahmanas sakė naujienų agentūrai AFP. - Jie žuvo, kai naikintuvas bombardavo pastatą, kuriame jie buvo prisiglaudę.“

Armija taip pat bombardavo kelis rajonus Alepo mieste, šiame Sirijos komercijos centre jau šešioms savaitėms vykstant puolimui, kuris, kaip perspėjo prezidento Basharo al Assado režimas, taps „visų mūšių motina“.

Antskrydis prieš al Bab lydėjo kelias atakas prieš miestelius ir kaimus Alepo miesto apylinkėse, režimo pajėgoms mėginant nutraukti ten įsitvirtinusių sukilėlių aprūpinimo linijas.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA pirmadienį paskelbė, kad „mūsų narsios ginkluotosios pajėgos toliau persekioja teroristus..., kurie patyrė didelių nuostolių“. Pranešime nurodoma, kad armija „atėmė didelį kiekį ginklų ir šaudmenų“ iš sukilėlių Alepo priemiesčiuose.

Pasak SANA, armija sunaikino kelis pikapus su juose įtaisytais sunkiaisiais kulkosvaidžiais Kafr al Hamroje - „šiauriniuose vartuose į Alepą, kai teroristai mėgino patekti į miestą“.

Kaip nurodo SOHR, jau augiau nei 26 tūkst. žmonių žuvo Sirijoje nuo pernai kovo, kai šalį apėmė sukilimas prieš Damasko režimą.

Ginkluotas armijos atsakas prieš nepatenkintuosius buvo toks žiaurus, kad po kelių mėnesių daugiausia taikūs protestai peraugo į ginkluotą sukilimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.