Sirijos sukilėliai numušė režimo pajėgų sraigtasparnį virš Damasko priemiesčio Dumos

Sirijos sukilėliai

Prieš nukrintant orlaiviui Sirijos naikintuvai MiG ir atakos sraigtasparniai skraidė žemai virš Dumos pietrytinės dalies.<br>AP
Prieš nukrintant orlaiviui Sirijos naikintuvai MiG ir atakos sraigtasparniai skraidė žemai virš Dumos pietrytinės dalies.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, "Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2012, 2:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:23 PM

„Vienas sraigtasparnis nukrito Tal al Kurdžio vietovėje netoli Dumos“, - nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR, remdamasi vietinių aktyvistų informacija ir pridūrusi, kad „jis buvo numuštas sukilėlių“ po kelių sprogimų.

Sirijos valstybinė televizija pranešė, kad ketvirtadienį Dumoje sudužo sraigtasparnis, bet daugiau detalių apie šį incidentą pranešime nepateikė.

Sukilėliai, siekiantys nuversti prezidento Basharo al Assado režimą, vis dažniau atakuoja lėktuvus ir sraigtasparnius, kuriuos Sirijos lyderis naudoja triuškindamas opozicijos tvirtoves.

Sukilėliai ir anksčiau yra paskelbę apie savo numuštus sraigtasparnius, tarp jų ir rugpjūčio 27 dieną viename Damasko priemiestyje, nors vyriausybė teigė, kad tas orlaivis nukrito dėl techninio gedimo.

Dumoje esantis aktyvistas Mohammadas Saeedas sakė, kad prieš nukrintant orlaiviui Sirijos naikintuvai MiG ir atakos sraigtasparniai skraidė žemai virš Dumos pietrytinės dalies.

„Girdėjome kelis sprogimus ir šaudymą, o po kelių minučių mums pranešė, kad sudužo sraigtasparnis“, - M.Saeedas pranešė per internetinio susirašinėjimo ir pokalbių tinklą „Skype“.

Pasak jo, sraigtasparnis nukrito Tal Kurdžio vietovėje netoli vienos buitinių prekių gamyklos.

Sirijos konflikto aukų skaičius perkopė 29 tūkstančius Nuo sukilimo prieš Sirijos valdantįjį režimą pradžios žuvo daugiau nei 29 tūkst. žmonių, ketvirtadienį pranešė žmogaus teisių stebėjimo organizacija. „Iki trečiadienio Sirijoje buvo žuvę mažiausiai 20 tūkst. 755 civiliai gyventojai, 1 tūkst. 148 į sukilėlių pusę perėję kariai ir 7 tūkst. 95 vyriausybės pajėgų nariai“, - sakė padėtį šalyje stebinčios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ ( SOHR) vadovas Rami Abdul Rahmanas. Preliminariais duomenimis, ketvirtadienį žuvo dar mažiausiai 41 žmogus, sakė A. Abdul Rahmanas ir pridūrė, kad žuvusiųjų skaičius jau perkopė 29 tūkstančius. „Žuvusiems civiliams asmenims yra priskiriami ir taikūs gyventojai, kurie ėmėsi ginklų ir prisijungė prie kovotojų prieš režimą“, - sakė pareigūnas. Į žuvusiųjų sąrašą neįtraukta tūkstančiai suimtų ir Sirijos kalėjimuose be pateiktų kaltinimų uždarytų žmonių, dauguma kurių jau gali būti negyvi, pridūrė jis. Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, per praėjusių metų kovo mėnesį prasidėjusį konfliktą žuvo daugiau nei 20 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.