Sirijoje - kruvinas trečiadienis

Visoje Sirijoje trečiadienį žuvo daugiau kaip 305 žmonių - tai buvo kruviniausia viso jau

199 trečiadienį žuvę žmonės buvo civiliai gyventojai.<br>AP
199 trečiadienį žuvę žmonės buvo civiliai gyventojai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 27, 2012, 3:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:55 PM

„Tai didžiausias vienos dienos žuvusiųjų skaičius nuo 2011 metų kovo. Ir tai (buvo) suskaičiuoti tik tie, kurių vardai užfiksuoti dokumentuose. Jei priskaičiuotume neatpažintus lavonus, šis kaičius būtų daug didesnis“, - AFP telefonu sakė organizacijos direktorius Rami Abdel Rahmanas.

199 trečiadienį žuvę žmonės buvo civiliai gyventojai, nurodo ši Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija, kuri stebi padėtį Sirijoje.

Ankstesnis didžiausias žuvusiųjų skaičius buvo užregistruotas liepos 19 dieną, kai žuvo 302 žmonės, nurodo „Syrian Observatory for Human Rights“.

Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių reikalų agentūra ketvirtadienį perspėjo, kad iki šių metų pabaigos iš karo niokojamos Sirijos į kaimynines valstybes pasitraukusių žmonių skaičius gali siekti 700 tūkst., o dabar tokių pabėgėlių yra apie 300 tūkstančių.

„Iki metų pabaigos Sirijos pabėgėlių kaimyninėse šalyse gali būti iki 700 tūkst.“ - sakoma JT vyriausiojo pabėgėlių komisaro biuro (UNHCR) pranešime, kuriame taip pat perspėjama, jog Jungtinėms Tautoms „nebelieka laiko“ veiksmingai suvaldyti šią besiplečiančią krizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.