Per susirėmimus Sirijoje niokojamos UNESCO pasaulio paveldo vietovės

Tęsiantis neramumams šeštadienį antrame pagal dydį Sirijos mieste Alepe degė senovinis turgus, kuris yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Alepe degė senovinis turgus, kuris yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.<br>AP
Alepe degė senovinis turgus, kuris yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 30, 2012, 10:09 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:39 AM

Aktyvistų grupės teigia, kad per 18 mėnesių besitęsiantį sukilimą, kuris peraugo į pilietinį karą, jau žuvo per 30 tūkst. žmonių. Tačiau nuo karo kenčia ne tik žmonės, bet ir istorinės Sirijos vietovės.

Ketvirtadienį sukilėliai, kurie siekia nuversti prezidentą Basharą al-Assadą, paskelbė, kad pradeda naują Alepo puolimą, bet nė vienai konflikto pusei kol kas nesiseka. Aktyvistas iš Alepo sakė, kad dėl kariuomenės snaiperių darosi sunku prisiartinti prie Alepo senamiestyje esančio viduramžių laikų turgaus Souk al-Madina.

Aktyvistai teigia, kad gaisras turguje galėjo įsiplieksti penktadienį dėl bombardavimo, ir mano, kad jau sunaikinta nuo 700 iki 1000 turguje esančių parduotuvių. Informaciją patvirtinti sunku, nes Sirijos vyriausybė riboja užsienio žiniasklaidos laisvę.

Alepo senamiestis yra viena iš kelių Sirijos vietovių, įtrauktų į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. UNESCO mano, kad per susirėmimus nukentėjo šešios Sirijos paveldo vietovės. Pasak organizacijos „Observatory for Human Rights“, kuri palaiko ryšį su aktyvistais Sirijoje, dėl gaisro Souk al-Madina turguje B. al Assado pajėgos ir sukilėliai kaltina vieni kitus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.