Tel Avive vėl kaukė oro pavojaus sirenos

Ragina nutraukti puolimą

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2012-11-17 18:49, atnaujinta 2018-03-15 08:39

Agentūros AFP reporteriai mato, kaip žmonės bėga gatvėmis ieškodami kur pasislėpti, kaukiant sirenoms, kurios primena, kaip penktadienį viena raketa nukrito į jūrą ties Tel Avivo centru.

Ragina nutraukti puolimą

Egiptas ir Turkija šeštadienį pareiškė, kad Izraeliui tenka pareiga nutraukti kovas Gazos ruože, Turkijos premjerui Recepui Tayyipui Erdoganui atvykus į Kairą kitą dieną po to, kai Vašingtonas paragino šių abiejų šalių vyriausybes spausti palestiniečius.

R. T. Erdoganas, kuris vos atskridęs į Kairą išvyko derybų su Egipto prezidentu Mohamedu Mursi, kaltino Izraelį dėl naujausio smurto protrūkio.

„Izraelio taktika - rodyti pirštu į (islamistų judėjimą) „Hamas“ ir atakuoti Gazą“, - jis sakė žurnalistams Ankaroje, prieš išvykdamas į Kairą.

Izraelis toliau kelia tarptautinį triukšmą dėl savo trijų žuvusiųjų, - pridūrė R. T. Erdohanas, turėdamas omenyje tris izraeliečius, kurios užmušė „Hamas“ kovotojų iš Gazos ruožo paleista raketa. - Iš tikrųjų tai Izraelis pažeidė paliaubas.“

Egipto užsienio reikalų ministras Mohammedas Kamelas Amras po susitikimo su Turkijos diplomatijos vadovu Achmetu Davotohlu pasakė, kad jiedu susitarė „dėl Izraelio agresijos pasmerkimo ir dėl būtinybės skubiai sustabdyti šią agresiją“.

R. T. Erdogano atvykimas į Kairą su keliais Turkijos vyriausybės ministrais ir didele Turkijos verslininkų delegacija buvo planuojamas kelias pastarąsias savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.