Gazos Ruože liejasi vaikų kraujas, B. Netanyahu grūmoja „Hamas“ kovotojams (atnaujinta)

Pranešė apie mergaitės žūtį

Situacija Gazos Ruože - sudėtinga.<br>„Reuters"
Situacija Gazos Ruože - sudėtinga.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 18, 2012, 3:26 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:13 AM

„18 mėnesių vaikas buvo užmuštas per oro smūgį į rytus nuo Bureidžo (pabėgėlių) stovyklos centrinėje Gazos Ruožo dalyje“, - sakė atstovas spaudai Adhamas Abu Selmiya ir nurodė, kad kūdikis buvo vardu Iyyadas Abu Khusa.

Sveikatos ministerijos atstovas spaudai Ashrafas al Qudra nurodė, kad abiejų berniukų - ketverių ir penkerių metų - sužeistų per šį incidentą, būklė „kritinė“.

Izraelio kariškiai kol kas nekomentavo šio oro smūgio, kuris įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai kiti du žmonės buvo užmušti per oro smūgius šiauriniuose Gazos Ruožo Beit Hanuno ir Beit Lahijos miestuose.

Pranešė apie mergaitės žūtį

Izraeliečių raketai sekmadienį nukritus pabėgėlių stovykloje Gazos mieste netoli jūros pakrantės, žuvo du žmonės, tarp jų - vaikas, pranešė „Hamas“ vyriausybės Sveikatos apsaugos ministerija ir liudininkai.

„Per ataką Šačio stovykloje žuvus dviem žmonėms - vyrui ir mergaitei, žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 52“, - sakė ministerijos atstovas Ashrafas al Qudra.

Ligoninės darbuotojai nurodė, kad aukos yra 13-metė Tasneem al Nahal ir 25 metų Ahmadas al Nahalas.

Jie yra iš tos pačios šeimos, bet tikslus jų giminystės pobūdis kol kas nežinomas.

Mergaitės lavonas morge gulėjo su rausvos ir mėlynos spalvų treningu, matė AFP korespondentas.

Pasak gydytojų, ji mirė nuo didelių šrapnelio padarytų žaizdų galvoje.

Liudininkai pabėgėlių stovykloje patvirtino matę žuvusius vyrą ir mergaitę. Raketa pataikė į vieną namelį ir taip pat suniokojo kelis netoliese stovėjusius automobilius, pranešė korespondentas.

Iš viso dėl Izraelio smūgių sekmadienį Gazos Ruože žuvo šeši žmonės, tarp jų - keturi vaikai. 

Atakos įvyko po ramios nakties Izraelio pasienio pusėje - žydų valstybės kariškiai patvirtino, kad tarp 21 val. šeštadienį ir 7 val. sekmadienį vietos laiku iš Gazos Ruožo nebuvo paleista nė viena raketa.

B. Netanyahu: „Armija pasiruošusi išplėsti operaciją"

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu, iš pradžių kalbėjęs apie paliaubas, sekmadienį sakė, kad jo šalis yra pasirengusi „reikšmingai išplėsti“ savo operaciją prieš kovotojus „Hamas“ valdomame Gazos Ruože, kuri vykdoma jau penktą dieną.

„Armija yra pasirengusi reikšmingai išplėsti šią operaciją, - prasidedant vyriausybės savaitiniam posėdžiui sakė B. Netanyahu. - Kariai yra pasirengę bet kokiai veiklai, kuri galėtų vykti“.

Sklinda kalbos apie paliaubas

Sekmadienio rytą pranešta, kad Izraelio ir Gazos kovotojai sumažino išpuolių intensyvumą, pasigirdus gandams apie artėjančias paliaubas ir vykstančių karinių veiksmų nutraukimą Palestinos apsuptoje teritorijoje.

Izraelio armijos atstovas teigė, kad nuo ankstyvo sekmadienio Gazos kovotojai nepaleido nė vienos raketos į Izraelį, nors Izraelio karinės pajėgos smogė į 70 taikinių.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu, kalbėdamas su užsienio šalių lyderiais, tikino esąs pasiruošęs skelbti visuotines paliaubas Gazos Ruože kuo įmanoma greičiau, jeigu raketų apšaudymas liausis.

Vienas aukšto rango palestiniečių pareigūnas žiniasklaidai sakė, kad derybos dėl paliaubų penkias dienas trunkančiam smurtui Gazos Ruože nutraukti vyksta ir netrukus susitarimas gali būti pasiektas. 

Egipto prezidentas Mohommedas Mursi šeštadienį sakė, kad tam tikri požymiai leidžia manyti, kad ugnis turėtų greitai liautis, tačiau niekas negali būti tuo užtikrintas.

Virš Tel Avivo numuštos dvi raketos

Tel Avive sekmadienį ketvirtą dieną iš eilės aidėjo sirenos, o Izraelio policija patvirtino, kad gynybos sistema „Geležinis kupolas“ virš miesto numušė dvi raketas.

„Sistema „Geležinis kupolas“ numušė dvi raketas“, - sakė policijos atstovas Luba Samri, kuris šį pranešimą padarė netrukus po to, kai pasigirdus sirenoms Tel Avivo ir netoliese esančių Bnei Brako ir Ramat Hašarono gyventojai puolė slėptis.  

Izraelis teigia šeštadienį bombardavęs daugiau nei 200 taikinių, įskaitant 120 požeminių raketų paleidimo bazių ir 20 tunelių.

Sekmadienį Izraelio karinės pajėgos pranešė, kad nuo pat operacijos pradžios - spalio 14-osios, daugiau kaip 500 raketų iš Gazos Ruožo smogė Izraeliui, 257 raketos buvo sustabdytos. Tuo tarpu Izraelis jau puolė daugiau nei 950 vietų Gazos Ruože.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.