Po Izraelio bombardavimų – dūmų kamuoliai virš Gazos

Trečiadienį Gazos Ruožas skendo dūmuose ir gaisrų ugnyse – per naktį Izraelis čia surengė ne mažiau kaip 30 oro antpuolių, kurių taikiniai buvo vyriausybės kompleksas Gazos mieste, žinomas kaip Abu Khadra, ministerijos, kontrabandos tuneliai ir „Hamas“ priklausanti žiniasklaidos įstaiga.

Per naktį Izraelis Gazoje surengė ne mažiau kaip 30 oro antpuolių.<br>AP
Per naktį Izraelis Gazoje surengė ne mažiau kaip 30 oro antpuolių.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2012-11-21 19:43, atnaujinta 2018-03-15 05:49

Pranešama, kad per antskrydžius žuvo trys Palestinos žurnalistai, buvę savo automobiliuose, Gazos sveikatos apsaugos pareigūnas ir „Hamas“ kontroliuojamos „Al Aqsa“ televizijos vadovas.

Bombos kliudė ir pastatą, kuriame įsikūrusi prancūzų naujienų agentūra AFP. Redakcijoje buvęs fotokorespondentas pasakojo, kad taikinys buvo dviem aukštais virš redakcijos, tad niekas nenukentėjo.

Du iš žuvusiųjų žurnalistų buvo televizijos „Al Aqsa“ operatoriai. Trečiasis žurnalistas dirbo privačioje radijo stotyje „Al Quds“.

Prieš pradėdami antskrydžius, Izraelio kariškiai mėtė lapelius, įspėjančius konkrečių vietų gyventojus evakuotis.

Jungtinių Tautų pagalbos agentūra pranešė, kad apie 10 tūkst. Gazos gyventojų prieš antskrydžius atėjo ieškotis prieglobsčio JT valdomose mokyklose.

Prieglobstį gyventojams suteikė 12 mokyklų. Slėptis skubėjo net ir tie gyventojai, kurie nebuvo gavę įspėjimų apie būsimus bombardavimus jų rajone – žmonės baiminosi, kad antskrydžiai yra tik preliudija prieš būsimą antžeminį puolimą.

JT pastatai laikomi saugesniais už paprastus namus.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.