Japonija pagerbė per įkaitų krizę Alžyre žuvusius žmones

Septyni Japonijos piliečiai,

Pasitinkantys žemai nusilenkė prie karstų, kai jie buvo išnešti iš lėktuvo krovinių skyriaus.<br>AP
Pasitinkantys žemai nusilenkė prie karstų, kai jie buvo išnešti iš lėktuvo krovinių skyriaus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 25, 2013, 10:56 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:00 AM

Jaudinantys susitikimai laikė tų, kurie gyvi ištrūko iš In Amenaso dujų komplekso, kuriame įvykusi ataka Japonijai dar kartą priminė apie pavojus užsiimant verslu išteklių turtinguose, tačiau nestabiliuose pasaulio regionuose.

Vyriausybei priklausantis lėktuvas, pažymėtas tekančios saulės simboliu, nutūpė Hanedos oro uoste prieš 7 val. vietos (penktadienio vidurnaktį Lietuvos) laiku šiltą saulėtą žiemos dieną.

Oro uosto pareigūnai juodais skėčiais dangstė iš lėktuvo išlipančius žmones nuo žurnalistų kamerų ir fotoaparatų, žiniasklaidai trokštant pateikti naujienų apie sukrečiančius įvykius kitoje pasaulio pusėje.

Užsienio reikalų ministras Fumio Kishida stovėjo tarp atstovų iš inžinerijos bendrovės JGC, kuri tiesiogiai ar netiesiogiai buvo įdarbinusi visus japonus, patekusius į apsiaustį Alžyre. Pasitinkantys žemai nusilenkė prie karstų, kai jie buvo išnešti iš lėktuvo krovinių skyriaus.

Tokijas ketvirtadienį paskelbė, jog rasti visi dešimt vyrų, su kuriais ryšys buvo nutrūkęs, kai islamistai kovotojai prieš savaitę atakavo dykumoje esančią dujų įmonę.

Japonija, netekusi dešimties piliečių, pagal aukų skaičių tapo labiausiai nukentėjusia šalimi iš tų, kurių žmonės buvo užklupti krizės Sacharoje, o džihadistų pyktis atrodė neįprastas šalyje, kuri buvo atitolusi nuo JAV vadovaujamų karų musulmonų pasaulyje.

Premjeras Shinzo Abe per susitikimą su ministrais penktadienį pareiškė, kad šalis gedi žuvusiųjų.

„Kaip vyriausybė dar kartą reiškiame giliausią užuojautą dėl sielvarto apimtų šeimų skausmo“, - sakė jis.

Kaip rodo preliminarūs duomenys, mažiausiai 37 užsieniečiai ir vienas iš įkaitais paimtų alžyriečių buvo nužudyti per šią apsiaustį. Keli žmonės dar nerasti, o kai kurie palaikai dar neatpažinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.