Per sprogimą mečetėje Damaske žuvo 42 žmonės (papildyta)

Per mirtininko surengtą išpuolį mečetėje Sirijos sostinėje Damaske žuvo 42 žmonės. Žinybų duomenimis, dar 84 asmenys buvo sužeisti, praneša agentūra AFP.

Savižudis susisprogdino Al Imano mečetėje šiauriniame Masros rajone.<br>EPA-ELTA
Savižudis susisprogdino Al Imano mečetėje šiauriniame Masros rajone.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 22, 2013, 8:36 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:00 PM

Pasak Sirijos valstybinės televizijos, savižudis susisprogdino Al Imano mečetėje šiauriniame Masros rajone.

Tarp aukų yra žinomas dvasininkas Mohammedas Said Ramadan al-Buti ir jo vaikaitis. Šis vyriausybei ištikimas sunitų dvasininkas žinomas iš per televiziją reguliariai transliuojamų penktadienio pamaldų.

Žada išvalyti Siriją

Sirijos prezidentas Basharas al Assadas penktadienį pasmerkė kruviną išpuolį prieš mečetę ir pažadėjo, kad Sirija bus „išvalyta“ nuo ekstremizmo.

„Reiškiu savo užuojautą Sirijos žmonėms dėl šeicho Mohammedo Said Ramadan al-Buti, didžios figūros Sirijoje ir islamo pasaulyje, kankinystės“, - sakoma B. al Assado pareiškime, kurį prezidentūra paskelbė praėjusią naktį.

„Tie, kurie nužudė jus, galvoja, kad tildo islamo ir tikėjimo balsą Sirijos valstybėje ... Jie nužudė jus už tai, kad kalbėjote prieš jų nemokšiškas ir tamsuoliškas idėjas, kuriomis siekiama sunaikinti mūsų tolerantiškos religijos principus“, - priduriama pareiškime.

„Prisiekiu Sirijos žmonėms, kad jūsų, jūsų vaikaičio ir visų tėvynės kankinių kraujas buvo pralietas ne veltui, nes mes būsime ištikimi jūsų idėjoms naikindami jų ekstremizmą ir nemokšiškumą, kol išvalysime šalį“, - pareiškė B. al Assadas.

Jo pareiškimas buvo paskelbtas po valstybinės žiniasklaidos pranešimų, kad Damasko centre esančiame Mazraatos rajone, Imano mečetėje susisprogdino mirtininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.