Japonija netyčia paskelbė, kad puola Šiaurės Korėją

Japonų pareigūnas neatlaikė

Penktadienį Šiaurės Korėja įspėjo, kad jos pirminis taikinys kilus karui Korėjos pusiasalyje būtų Tokijas.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Penktadienį Šiaurės Korėja įspėjo, kad jos pirminis taikinys kilus karui Korėjos pusiasalyje būtų Tokijas.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 13, 2013, 7:25 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:26 AM

87 Japonijos oro uostų biurai šeštadienį gavo elektroninius laiškus, kuriuose informuota, kad Šiaurės Korėja paleido balistinę raketą. Vėliau Japonijos transporto ministerija paaiškino, kad tokia žinutė buvo išsiųsta per klaidą.

Osakos aviacijos biuro pareigūnas ketino išsiųsti paklausimą, ar per 6,3 balo stiprumo žemės drebėjimą nukentėjo kuris nors iš regione esančių oro uostų. Tačiau pareigūnas netyčia išsiuntė iš anksto parengtą įspėjimą apie Šiaurės Korėjos ataką.

Dėl klaidos buvo atidėtas mažiausiai vienas vietinis skrydis, nors klaidingas pranešimas buvo paneigtas po 6 minučių. Apie tai skelbia AFP.

Penktadienį Šiaurės Korėja įspėjo, kad jos pirminis taikinys kilus karui Korėjos pusiasalyje būtų Tokijas. Anot režimo, dėl to kalta „priešiška Japonijos laikysena“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.