Ministras J. Olekas Afganistane padėkojo specialiųjų operacijų pajėgų kariams (atnaujinta)

Vizitą Afganistane planuojama baigti kitos savaitės pradžioje. 

Dėl saugumo aukščiausių valstybės pareigūnų vizitai iš anksto neskelbiami.<br>KAM
Dėl saugumo aukščiausių valstybės pareigūnų vizitai iš anksto neskelbiami.<br>KAM
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 14, 2013, 12:14 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:56 AM

Ministras pabrėžė, kad Lietuvos specialiųjų operacijų karių veikla labai aukštai vertinama tiek afganistaniečių, tiek NATO vadovaujamos operacijos koalicijos partnerių. 

„Atvykau padėkoti jums už tai, kad jūs kovinėje aplinkoje perduote savo patirtį afganistaniečiams. Jūsų profesionalumas, jūsų pasiaukojimas yra labai aukštai vertinamas ir afganistaniečių, ir koalicijos partnerių“, - sekmadienį pranešime spaudai teigė ministras. 

„Galime tikėti, kad jūsų pastangų dėka saugumą už savo kraštą perduosime Afganistano nacionalinėms saugumo pajėgoms ir jos bus pajėgios jį užtikrinti“, – sakė J. Olekas. 

Krašto apsaugos ministras taip pat susitiko su Lietuvos vadovaujamos Oro pajėgų mokymo grupės kariais, kurie dislokuoti Kandaharo oro uoste bei šiame oro uoste dislokuotais Nacionalinio paramos elemento kariais, kurie rūpinasi Lietuvos karių logistiniu aprūpinimu Afganistane. 

Kartu su krašto apsaugos ministru Afganistane taip pat lankosi Seimo nariai, kariuomenės vadovybės atstovai. Su delegacija taip pat keliauja muzikos grupės „G&G Sindikatas” nariai, kurie surengs keletą koncertų Afganistane tarnaujantiems Lietuvos kariams. 

Vizitą Afganistane planuojama baigti kitos savaitės pradžioje. 

Dėl saugumo aukščiausių valstybės pareigūnų vizitai iš anksto neskelbiami.

Šiuo metu Afganistane tarnauja apie 260 Lietuvos karių. Didžioji jų dalis yra dislokuota Goro provincijoje . Kiti kariai tarnauja ISAF štabuose Kabule ir Herate, taip pat Kandaharo oro uoste, Afganistano pietuose Zabule.

Praėjusį sekmadienį Goro provincijoje buvo sužeisti du Lietuvos kariai. Į lietuvius granatsvaidžio šūvį paleidęs Afganistano nacionalinės armijos karys buvo sulaikytas.

2005 metais pradėtą misiją Gore Lietuva planuoja baigti šiais metais. Paskutiniai kariai provinciją turėtų palikti rugsėjį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.