Prie Prancūzijos ambasados Libijoje sprogo bomba (papildyta)

Antradienį Libijos sostinėje Tripolyje prie Prancūzijos ambasados buvo detonuota bomba automobilyje, sužeisti du sargybiniai. Tai pirma tokia ataka sostinėje po 2011 metais įvykusio sukilimo, per kurį buvo nuverstas Muammaras Gaddafi, skelbia "Reuters".

Prieš Prancūzijos ambasadą Tripolyje surengtas išpuolis.<br>"Reuters"
Prieš Prancūzijos ambasadą Tripolyje surengtas išpuolis.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-04-23 10:06, atnaujinta 2018-03-07 21:16

Netoli ambasados pastato gyvenantys žmonės teigė ankstų rytą girdėję du sprogimus.

"Mes manome, kad sprogo automobilyje paslėpta bomba, - "Reuters" sakė Prancūzijos ambasados pareigūnas. - Padaryta didelė žala, sužeisti du apsauginiai".

Paryžiuje užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas pasmerkė, anot jo, žiaurią ataką ir teigė, kad viskas bus padaryta, jog kaltininkai būtų surasti.

"Reiškiu solidarumą ir didžiausią užuojautą dviem sužeistiems prancūzų sargybiniams. Linkiu kuo greičiau pasveikti" , - teigiama L. Fabiuso pranešime.

Libijoje jau buvo pasikėsinta į diplomatinę misiją. Didžiausia ataka buvo surengta prieš JAV misiją Bengazyje praėjusį rugsėjį, tuomet žuvo JAV ambasadorius ir dar trys amerikiečiai.

Tačiau antradienio išpuolis yra pirmas rimtas pasikėsinimas į ambasadą ar užsienio diplomatinę misiją Tripolyje, kur saugumo situacija laikome geresne nei rytuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.