Jemene įtariami „al Qaeda“ kovotojai nužudė tris oro pajėgų pulkininkus

Su tarptautiniu

„Al Qaeda“ kovotojai buvo išvaryti iš daugumos savo tvirtovių Jemeno pietuose per pernai surengtą armijos puolimą, padedant JAV bepiločių lėktuvų smūgiams.<br>"Reuters"
„Al Qaeda“ kovotojai buvo išvaryti iš daugumos savo tvirtovių Jemeno pietuose per pernai surengtą armijos puolimą, padedant JAV bepiločių lėktuvų smūgiams.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 8, 2013, 1:31 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:57 AM

„Ginkluoti užpuolikai nušovė tris pilotus, turinčius pulkininko laipsnį, į šiaurę nuo (provincijos sostinės) Hutos, kai jie važiavo į al Anado oro pajėgų bazę“, - armijos pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP, pridūręs, kad žudikai „įtariami priklausantys „al Qaeda“.

Pareigūnai praeitais metais buvo nurodę, kad al Anado bazė yra naudojama JAV karių, apmokant vietos pajėgas kovoti su terorizmu.

„Al Qaeda“ kovotojai buvo išvaryti iš daugumos savo tvirtovių Jemeno pietuose per pernai surengtą armijos puolimą, padedant JAV bepiločių lėktuvų smūgiams.

Per tos kampanijos įkarštį 2012-ųjų gegužė ir birželį Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP), kurią Vašingtonas įvardija kaip šio džihadistų tinklo grėsmingiausią grupuotę, paskelbė al Anado bazėje tarnaujančių jemeniečių pilotų sąrašą. AQAP pareiškė, kad tie pilotai taps taikiniais dėl aviacijos smūgių prieš ekstremistų prieglobsčius.

Pernai spalį Jemeno armija sužlugdė mėginimą susprogdinti užminuotą automobilį prie al Anado bazėje dirbančių amerikiečių karių, nurodė kariškiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.