Šiaurės Korėja paleido mažo nuotolio raketą

Šiaurės Korėja sekmadienį

Šeštadienį Šiaurės Korėja prie savo rytinių krantų paleido tris mažo nuotolio raketas, kurios tikriausiai buvo karinių pratybų dalis.<br>AP
Šeštadienį Šiaurės Korėja prie savo rytinių krantų paleido tris mažo nuotolio raketas, kurios tikriausiai buvo karinių pratybų dalis.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 19, 2013, 4:18 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:24 PM

Minima valdoma raketa sekmadienį po pietų buvo paleista į Rytų jūrą (taip Korėjoje vadinama Japonijos jūra. - Red.), sakė Pietų Korėjos gynybos ministerijos atstovas, kuris nieko plačiau nekomentavo.

Šeštadienį Šiaurės Korėja prie savo rytinių krantų paleido tris mažo nuotolio raketas, kurios tikriausiai buvo karinių pratybų dalis.

Tai, kad Šiaurės Korėja leidžia tokio tipo raketas, nėra neįprasta, tačiau šįkart tai daroma Korėjos pusiasalyje tvyrant didelei įtampai po vasario mėnesį įvykdyto Pchenjano branduolinio bandymo, kuris išprovokavo griežtesnes JT sankcijas.

Pasipiktinusi sankcijomis ir bendromis JAV ir Pietų Korėjos karinėmis pratybomis, Šiaurės Korėja kelias savaites grasino branduoliniais ar įprastinės ginkluotės smūgiais Seului ir Vašingtonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.