S. Lavrovas: „Organizuoti Sirijos derybas bus sunki užduotis“

Rusijos užsienio reikalų

S. Lavrovas ir J. Kerry buvo susitikę viešbutyje ir aptarė taikos derybų galimas datas ir dalyvius.<br>AP
S. Lavrovas ir J. Kerry buvo susitikę viešbutyje ir aptarė taikos derybų galimas datas ir dalyvius.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

May 28, 2013, 9:42 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:54 AM

S. Lavrovas ir J. Kerry buvo susitikę viešbutyje ir aptarė taikos derybų galimas datas ir dalyvius. Siekiama, kad tose derybose dalyvautų Sirijos režimas ir opozicija ir kad jose būtų ieškoma, kaip užbaigti konfliktą, kuris jau pareikalavo daugiau kaip 94 tūkst. gyvybių.

Tai buvo jau šeštas JAV ir Rusijos diplomatijos vadovų susitikimas nuo vasario, kai J. Kerry tapo valstybės sekretoriumi. Tų susitikimų metu pagrindinis darbotvarkės klausimas būdavo Sirija.

S. Lavrovas sakė, kad Paryžiuje jie „įvertino, kur esame“ dabar, ir kad tikslas yra pabandyti sustabdyti kraujo liejimą Sirijoje, kuris tęsiasi jau trečius metus.

„Aptarėme, kaip galime tęsti ... savo pastangas dėl to, kad ši konferencija įvyktų, tai - nelengva užduotis, tai labai sunkus darbas“, - pažymėjo jis.

„Bet aš vyliuosi, kad Rusija ir JAV realizuos šią iniciatyvą, šansas, kad pavyks, - jis didelis. Vyliuosi, kad mes sėkmingai išnaudosime tą šansą“, - pridūrė jis .

Dėl to, kas turėtų dalyvauti konferencijoje, Rusijos ministras sakė, kad, jo nuomone, buvo sutikta su dalyvavimu tų šalių, kurios dalyvavo panašioje taikos iniciatyvoje „Ženeva 1“ 2012 metų birželį.

„Manome, kad šis ratas galėtų būti išplėstas įtraukiant visus svarbius išorės žaidėjus, kurie yra suinteresuoti šia situacija“, - sakė jis.

S. Lavrovas jokios šalies pavadinimo nepaminėjo, bet Rusija spaudė, kad būtų įtrauktas Iranas, nors daugelis Vakarų valstybių vis dar nepatikliai vertina šią idėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.