Sirijos sukilėliai nužudė katalikų kunigą

Vatikanas paskelbė, kad vienuolyne Sirijos šiaurėje nukirsdintas katalikų kunigas. Tėvui Francois Muradui praėjusią savaitę galvą nukirto į vienuolyną įsiveržę sukilėliai, priklausantys džihadistų grupuotei „al-Nusros frontas“, skelbia BBC.

Sirijos sukilėliai ne tik kovoja su režimo pajėgomis, bet ir taikosi į katalikus.<br>AP
Sirijos sukilėliai ne tik kovoja su režimo pajėgomis, bet ir taikosi į katalikus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:35 AM

Katalikiškuose tinklalapiuose jau pasirodė vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip miršta 49 metų F. Muradas ir dar du nenustatyti asmenys.

Vatikano teigimu, tėvas F. Muradas, kuris priklausė pranciškonų ordinui, į vienuolyną Šiaurės Sirijoje atvyko baimindamasis dėl savo saugumo. Bet sukilėliai jį pasiekė ir čia.

Sirija dabar tapo ne tik sirų tarpusavio mūšių, bet ir kautynių tarp arabų šalių ir tarptautinės bendruomenės kautynių vieta, - teigė Artimuosiuose Rytuose misijas vykdančių pranciškonų lyderis Pierbattista Pizzaballa. – Melskimės, kad šis absurdiškas karas greitai pasibaigtų ir Sirijos žmonės galėtų vėl normaliai gyventi.“

Stebėtojų teigimu, į konfliktą Sirijoje ne savo noru įsitraukė daugelis šalies etninių ir religinių mažumų. Kovotojai Sirijos šiaurėje neseniai taip pat pagrobė du stačiatikių vyskupus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.