Egipte per susirėmimus žuvo 26 žmonės

Per nuversto Egipto prezidento Mohamedo Mursi rėmėjų ir priešininkų susirėmimus Aleksandrijos mieste žuvo 12 žmonių, o Kaire - trys žmonės, praneša BBC.

Neramumai toliau drebina Egipto sostinę.<br>AP
Neramumai toliau drebina Egipto sostinę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 6, 2013, 9:45 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:27 PM

Smurtas prasidėjo po to, kai, kaip teigiama, saugumo pajėgos apšaudė M. Mursi rėmėjus ir trys žmonės mirė. Pareigūnai praneša, kad penktadienį per susirėmimus Egipte žuvo 26 žmonės ir 318 buvo sužeisti. Teigiama, kad dauguma žuvusiųjų Aleksandrijoje mirė nuo šautinių žaizdų. Šiame Viduržemio jūros pakrantės mieste buvo sužeista 20 žmonių.

Neramumai prasidėjo po to, kai sostinėje Kaire penktadienį po pamaldų islamistai M. Mursi rėmėjai surengė kelerias eitynes. Įtampa išaugo, kai minia pradėjo artintis prie nacionalinės gvardijos pastato, kuriame, manoma, laikomas M. Mursi.

Kariai pradėjo šaudyti į protestuotojus ir trys žmonės žuvo. Vakare Kaire susirinko tūkstančiai Musulmonų brolijos, kuriai priklauso M. Mursi, šalininkų. Netrukus jie patraukė per Nilo tiltą link Tahirio aikštės, kurioje buvo susirinkę M. Mursi nepatenkinti protestuotojai. Abi grupės viena į kitą svaidė akmenis ir petardas. Neramumų buvo ir kituose Egipto miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.